Το Θέατρο Αργώ παρουσιάζει την παράσταση «Το Σύμπαν του Άινστάιν» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη.

Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν.

Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σ’ ένα επαναστατημένο παλληκάρι… Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.

Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα.  Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «…δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.

Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού… ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται… καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο «ανόητο».

Μία συμπαντική παράσταση στην οποία -αν ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας- η ζωή του είναι τα Χορικά, οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν τα Επεισόδια και η Έξοδος η έρευνα.

Κείμενο- Σκηνοθεσία:  Θανάσης Θεολόγης

Μουσική επιμέλεια:  Νίκος Ροδίτης

Σκηνικά- Κοστούμια:  Κώστας Καυκαρίδης

Περούκες:  Γιώργος Σκένδρος

Φωτογραφίες:  Math Studio

Επιμέλεια αφίσας:  Παναγιώτης Λοϊζίδης

Παίζουν:  Θανάσης Θεολόγης, Ιωάννα Δελάκου, Αντώνης Καλογήρου

Μια συμπαραγωγή με την καλλιτεχνική εταιρεία ΑΡΓΩ

Διάρκεια: 90 λεπτά (+ διάλειμμα)

Από 20 Φεβρουαρίου 2016 η παράσταση, λόγω μεγάλης επιτυχίας, συνεχίζεται κάθε Σάββατο στις 9.00μμ και Κυριακή στις 8.00μμ.