Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το βιβλίο, Το Σύμπαν στα χέρια σας του Κριστόφ Γκαλφάρ.

Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Βιβλίου του περιοδικού Lire

Ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Κριστόφ Γκαλφάρ μάς οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σύμπαντος − ένα ταξίδι στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης.
 
Ένα εντυπωσιακό έργο εκλαϊκευμένης επιστήμης που εξηγεί την κβαντική μηχανική, τη γενική σχετικότητα και τη θεωρία χορδών όχι μέσα από αφηρημένα διαγράμματα και εξισώσεις, αλλά μέσα από την αφήγηση, σαν ένα παραμύθι. Διαβάζοντάς το, μεταφερόμαστε στην επιφάνεια του θνήσκοντος Ηλίου, ταξιδεύουμε σε μακρινούς γαλαξίες, δοκιμάζουμε τη θανάσιμα ασφυκτική αγκάλη μιας μαύρης τρύπας και ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα μυστήρια της φυσικής.

Το βιβλίο Το σύμπαν στα χέρια σας βοηθά τον απλό αναγνώστη να κατανοήσει τις δυσκολονόητες αλήθειες που αποτελούν τη βάση της σύγχρονης επιστήμης, ενώ καθ’ οδόν θίγει και βαθύτερα ζητήματα όπως η ύπαρξη του Θεού, οι απαρχές του χρόνου και το μέλλον της ανθρωπότητας…

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ, ως επιδέξιος αφηγητής, μας παίρνει από το χέρι σε ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, όπου θα εξερευνήσουμε τους δομικούς λίθους που βρίσκονται στη βάση του σύμπαντος κόσμου, φτάνοντας μέχρι τα αναπάντητα ερωτήματα που εξακολουθούν να μας απασχολούν. Όλα αυτά τα θαύματα παρουσιάζονται με γλώσσα άμεση και διαισθητική, η οποία πετυχαίνει αυτό που κανένα άλλο βιβλίο δεν κατάφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό ως σήμερα: να καταστήσει απόλυτα προσιτό στους αναγνώστες τον δαιδαλώδη, φανταστικό, μυστηριώδη και θαυμαστό κόσμο της επιστήμης.   
Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης στις χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Κορέα, Βραζιλία.

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος 

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ [Christophe Galfard] γεννήθηκε το 1976 στη Γαλλία. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική. Πήρε το διδακτορικό του στο Κέμπριτζ με εποπτεύοντα καθηγητή το διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, με τον οποίο συνεργάστηκε για τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της τριλογίας του με τον τίτλο Ο Πρίγκιπας των Νεφών, που μεταφράστηκε σε οκτώ γλώσσες και τιμήθηκε με πολλά βραβεία Νεανικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας, καθώς και το βραβείο μετάφρασης από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών. 

Προικισμένη προσωπικότητα με απαράμιλλο χιούμορ και ευγλωττία, ο Κριστόφ Γκαλφάρ είναι αφοσιωμένος στη διάδοση των σύγχρονων επιστημονικών κατακτήσεων στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ευρώπη, όπου έχει δώσει διαλέξεις σε ακροατήρια άνω των 50.000 ατόμων, κάθε ηλικίας και προέλευσης. Από το 2012 εμφανίζεται στην εκπομπή «28 min» της Elisabeth Quin στο γαλλικό κανάλι Arte.TV, παρουσιάζοντας επιστημονικά θέματα. Τον Σεπτέμβριο του 2013, διοργάνωσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και τρισδιάστατες εικόνες, με θέμα την ιστορία του σύμπαντος, το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά στην επιχειρηματική συνοικία La Défense του Παρισιού, και το παρακολούθησαν 60.000 άνθρωποι σε μία παράσταση, ενώ μίλησε και στο συνέδριο TEDx που διοργανώθηκε στην ίδια πόλη. 

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καλέντη. Προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, καθώς και σχολεία, πραγματοποιεί επιτυχημένες παρουσιάσεις, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, να αγαπήσουν τη φυσική, να κατανοήσουν καλύτερα τον πλανήτη μας και το κλίμα του και πάνω απ’ όλα να ευαισθητοποιηθούν οικολογικά.