Το Stellage είναι μια πλατφόρμα αφιερωμένη στην προβολή ανατρεπτικής ηλεκτρονικής μουσικής και στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Το 2024, το Stellage θα γιορτάσει την 5η χρονιά ύπαρξής του, στο Ρομάντσο.

Μια κατάληψη του live stage και του Club στο Υπόγειο, με μια επίλεκτη ομάδα ταλαντούχων μουσικών, που το καθένα τους σπρώχνει τα όρια του ήχου με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Live Stage Line-up:

Η αινιγματική Shelley Parker, γνωστή για την πρωτοποριακή προσέγγιση του λεξιλογίου της jungle και του drum n bass, μια προσέγγιση που έγινε ξεκάθαρη με το συγκλονιστικό της LP “Wisteria” (2022) στην Hypercolour Records, σε μια από τις πολύ σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις της, o Yves De Mey, κοντινός φίλος του Stellage, έτοιμος να δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό αλλά απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον, συνοψίζοντας υλικό από τα τελευταία του έργα Ex Complet, Cf. και UELN. Οι Stacks, που θα φέρουν τη γλυκομίλητη συνθ-ποπ και τους παλμικούς τους ρυθμούς στη σκηνή, εξασφαλίζοντας μια συνθήκη όπου οι στιχουργικές νύξεις στην ποπ των Felt συμβαδίζουν με το χιούμορ. Ο Miles Away που σκοπεύει να παρουσιάσει τη μοναδική του προσέγγιση στην jazz, μια γλωσσική ειρωνεία σε οικεία θέματα.

Ακολουθώντας τις εμφανίσεις στο Live Stage, η νύχτα θα μετατραπεί ομαλά σε Club Night: Η Αθηναία χημικός-μηχανικός και musichead Khmer θα αναλάβει πρώτη με μια από τις -πάντα απρόσμενες- επιλογές της, διασχίζοντας διάφορα είδη και διαθέσεις.

Ο Allon Kaye, με χαλαρή μετάβαση μεταξύ των ηχητικών εμμονών του, δημιουργεί, όπως πάντα, μια σκοτεινή, παλλόμενη ατμόσφαιρα.

Ο Oliver Torr θα δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο της νύχτας με τον μοναδικό του συνδυασμό πολυρυθμικού grime-core, και αποσπασματικών ηχητικών εκρήξεων και όλων τους των διαβαθμίσεων.

 

K.ATOU

Σαν ένα βέλος που δεν αστοχεί ποτέ, και μία από τις καλύτερες DJs στον κόσμο, ικανή να οδηγήσει το κοινό μέσα από ατμοσφαιρικές, αλλόκοτες και υποφωτισμένες γωνίες του ήχου συνδυάζοντάς τις με house, techno και disco, η K.atou θα κρατήσει την ενέργεια σε κίνηση μέχρι νωρίς πρωινές ώρες.

ARTIST BIOS:

  • KHMER

Η KHMER με έδρα την Αθήνα είναι μηχανικός και dj – επιλέγει ήχους που κυμαίνονται από breaks & warped club μέχρι jazz & afrobeat, εξερευνώντας τις συνδέσεις πέρα από τα σύνορα.

  • Κ.ΑΤΟU

Η Αθηναία K.ATOU είναι μία από τις βασικές ‘players’ της ελληνικής και παγκόσμιας χορευτικής σκηνής. H αγάπη της για την techno του Ντιτρόιτ και τους δίσκους που τείνουν να σε κάνουν να ταξιδεύεις καθώς και o θαυμασμός της για τον ήχο του Σικάγο είναι διαβόητα.

Στην πιο άνετη για εκείνη ώρα, στη μουντή λάμψη του πρωινού, η K.atou είναι το είδος της DJ που προτιμά μια στιγμή στο πάρτι όπου τα άκρα είναι φθαρμένα και μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ουσιαστική σχέση με το πλήθος. Φυσικά έχει τα μέσα να ‘ανάψει’ οποιαδήποτε ώρα της νύχτας, αλλά τελικά υπάρχει μια κάποια μαγεία που έρχεται τις τελευταίες ώρες ενός πάρτι, όταν το πλήθος είναι έτοιμο να ζήσει πλήρως τους ήχους που του παρουσιάζονται.

  • MILES AWAY

Ο Milan Warmoeskerken ξεπερνά τα άκρα της χορευτικής μουσικής, ενώ ποτέ δεν επιτρέπει στους ακροατές του να νιώσουν απόλυτα άνετα. Η πρώιμη δουλειά του καλλιτέχνη με έδρα την Αμβέρσα συχνά στράφηκε προς το ambient- η κυκλοφορία του “Intact” του 2016 θα ήταν πολύ ωραίο άκουσμα για ύπνο. Ωστόσο, ένα split EP με τον Ekolali την επόμενη χρονιά, για το label της Χάγης, ‘σπίτι’ καλλιτεχνών του βεληνεκούς των των Legowelt και SFV Acid, BAKK, έδειξε μια νέα κατεύθυνση, πιο ρυθμική και δυναμική. Η τελευταία του κυκλοφορία, το LP “Envelope” στην Ekster ως Milan W, περιγράφεται ως ένα μεταλλικό αλλά ρευστό άκουσμα, με περίπλοκες, κομψές υφές και ήπιους, συχνά σκιρτουμένους ρυθμούς: “brain-dancing”, αντί “four-to-the-floor raving”.

  • OLIVER TORR

Ο Oliver Torr είναι ένας πολυεπιστημονικός καλλιτέχνης, συνθέτης και σχεδιαστής ήχου με έδρα την Ευρώπη. Βασίζεται στον παρορμητικό αυτοσχεδιασμό, το ταξίδι στο χρόνο, την τεχνολογία, το glazmo_parallel σύμπαν, τις ταινίες χάκερ και τα ακραίες εκφάνσεις του ήχου και της σύνθεσης. Έχει κατασκευάσει όργανα, έχει δραστηριοποιηθεί σε περιβάλλοντα γκαλερί, χώρους παραστάσεων και έχει κάνει μουσική και ηχητικό σχεδιασμό για διάφορες ταινίες και πολυμέσα.

  • STACKS

Οι Stacks είναι το ηλεκτρονικό δίδυμο των Jan & Sis Matthé, με έδρα την Αμβέρσα. Το 2020 κυκλοφόρησαν το “Our Body Memory” στο Entr’acte/Stellage. Το “Love and Language”, μια συλλογή από μελαγχολικά, χορευτικά και ρομαντικά pop-not-pop διαμάντια, κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα από την καταξιωμένη εταιρεία Knekelhuis με έδρα το Άμστερνταμ. Το επερχόμενο LP ‘Want’, τόσο η έλλειψη όσο και η επιθυμία, είναι ο ήχος δύο αδελφών που προσπαθούν να τραγουδήσουν το νόημα σε έναν φλεγόμενο κόσμο. Είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου.

YVES DE MAY | Photo by Mark Rietveld
  • YVES DE MEY

Ο Yves De Mey ξεκίνησε να κυκλοφορεί μουσική στα μέσα της δεκαετίας του ’90 του περασμένου αιώνα. Τότε, οι κυκλοφορίες του είχαν ξεκάθαρα τις ρίζες τους στα breakbeats και στο UK drum’n’bass. Αμέσως μετά, δουλεύοντας για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και κάνοντας ηχητικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, το ενδιαφέρον του για την πειραματική σχεδίαση ήχου βρήκε τον δρόμο του στη μουσική του. Από το 2009, κυκλοφορεί κυρίως με το δικό του όνομα. Ταυτόχρονα, η εστίασή του μετατοπίστηκε προς την πιο μοναδική μορφή σύνθεσης ήχου μέσω της χρήσης αρθρωτών συνθετητών. Η δουλειά του, μέχρι στιγμής, έχει κυκλοφορήσει από τις Line, Opal Tapes, Spectrum Spools/editions Mego, Sandwell District, Entr’acte, Modal Analysis, Latency, Superpang και συχνά προσθέτει αρκετή μουσική στο δικό του Bandcamp. Είναι επίσης μέρος των Sendai (με τον Peter Van Hoesen) και Grid Ravage, ένα τρίο με synths, ντραμς και τσέλο.

  • SHELLEY PARKER

Η Shelley Parker εργάζεται στο Λονδίνο από το 1997 και είναι ενεργή σε διάφορες πλατφόρμες: απο το μουσικό φωτορεπορτάζ τη φωτογραφία μόδας και τέχνης, το DJing, live set σε κλαμπ/γκαλερί, ηχητικές εγκαταστάσεις και γράψιμο παρτιτούρας για ταινίες μικρού μήκους, θέατρο και σύγχρονο χορό.

Το 2005 άρχισε να ανασκάπτει μερικές από τις δουλειές που είχε κάνει στο κολέγιο με αποτέλεσμα την αρχή της ενασχόλησης της με την παραγωγή ηχητικών εγκαταστάσεων, να παίζει ζωντανά και να κυκλοφορεί τη δική της μουσική και remix. Τα έργα της που βασίζονται στη μουσική και τον ήχο επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στις συχνότητες του μπάσου, στο θόρυβο και στους ήχους που βρέθηκαν μέσα απο την έρευνα της . Αυτό δεν έχει αλλάξει από τα πρώτα πειράματά της με τον ήχο κατά τη διάρκεια του πτυχίου της στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Από το 2008-11 της ανατέθηκε η παραγωγή ηχητικών εγκαταστάσεων για διάφορους χώρους, όπως: The John Cage retrospective, De la Warr Pavilion, Cold War Modern Exhibition, Victoria & Albert και η έκθεση Cornelius Cardew στο Morley College. Άρχισε να κυκλοφορεί σε πειραματικές εταιρείες όπως η Entr’acte ενώ πρόσφατες χορευτικές της κυκλοφορίεςυπάρχουν στους καταλόγους των Hypercolour, Houndstooth, Hessle Audio, Opal Tapes καθώς και στη δική της δισκογραφική, Structure.

  • ALLON KAYE

Ο Allon Kaye με έδρα την Αμβέρσα είναι ο πρώην διαχειριστής της καλόγουστης και καλοσχεδιασμένης πειραματικής μουσικής δισκογραφικής Entr’acte και ενώ σαν dj διαθέτει μια καλά επιμελημένη γκάμα επιλογών.