Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ), το πρώτο επαγγελματικό περιφερειακό θέατρο

της Κύπρου παρουσιάζει στην Αθήνα από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση «Σπιρτόκουτο», που είναι η θεατροποιημένη εκδοχή της πολύκροτης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Απριλίου, θα δοθεί μια παράσταση βραδινή στις 9.30μ.μ., το Σάββατο 7 Απριλίου διπλή παράσταση 7.30μ.μ. και 9.30μ.μ. και την Κυριακή μία παράσταση το απόγευμα στις 7.30μ.μ.

Η παράσταση της Δεύτερης Σκηνής της ΕΘΑΛ, που είναι η 115η παραγωγή του θεάτρου της Λεμεσού, (η ΕΘΑΛ ιδρύθηκε τα Χριστούγεννα του 1988) ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Μηνά Τίγκιλη, σκηνικά-κοστούμια Εδουάρδου Γεωργίου και φωτισμούς του Παναγιώτη Μανούση. Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννος Αντωνίου, μουσική επιμέλεια του σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτης Λάρκου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Γιάννος Αντωνίου, Φώτης Γεωργίδης, Αντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου, Έλενα Καλλινίκου.

Μια μέρα, εν μέσω καύσωνα, το σπίτι του Δημήτρη- ενός μικρομεσαίου 50αρη οικογενειάρχη- κάπου στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης! Όλα τα μέλη της οικογένειάς του ξεσπάνε ο ένας στον άλλο με απίστευτη λεκτική βία και αποκαλύψεις για πάθη, ζήλιες, ανομολόγητες επιθυμίες και διαφωνίες…Μέχρι που μια απρόσμενη εξομολόγηση τινάζει τα πάντα στον αέρα! Το δράμα μιας λαϊκής οικογένειας, που περνάει τη ζωή της ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, σε έναν απόλυτα μάταιο, αδιάφορο και «γκρίζο» κόσμο, ένα σωστό μακελειό που θα σας καθηλώσει και, ίσως, ενοχλήσει… (Από το διαφημιστικό της ταινίας του Γ. Οικονομίδη).

Η διάρκεια της παράστασης είναι 65 λεπτά χωρίς διάλειμμα και…..

ΠΡΟΣΟΧΗ, η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στην παράσταση και ορισμένες σκηνές της ΜΠΟΡΕΙ να ενοχλήσουν ορισμένους θεατές.
Οι προσκλήσεις που διαθέτει το Culturenow.gr για τους αναγνώστες του μέσω διαγωνισμού είναι για τη βραδινή παράσταση του Σαββάτου 7 Απριλίου στις 21.30.