Από τις εκδόσεις University Studio Press κυκλοφορεί το βιβλίο Το σπασμένο μολύβι του Θεόδωρου Χατζηαναστασίου.

Το σπασμένο μολύβι είναι η ιστορία ενός νεαρού φιλόδοξου επιστήμονα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ειδικότερα στην εποχή της πρώτης κυβερνητικής αλλαγής.

Παρακολουθώντας τον τρόπο σκέψης και δράσης του ήρωά μας στη διάρκεια της επαγγελματικής του ανέλιξης και ταυτόχρονα τη διακύμανση των αισθηματικών και συναισθηματικών του μεταπτώσεων, ο συγγραφέας χαρτογραφεί συνήθειες, μεθόδους και επιδιώξεις ενός ευρέως φάσματος ανθρώπων που κινούνται γύρω του.

Ένας σφοδρός έρωτας που εξελίσσεται μέσα σε οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και το ασταμάτητο κυνήγι του κέρδους παρασέρνουν τον ήρωα σε ακραίες καταστάσεις. Έχοντας τις καλύτερες προθέσεις, γίνεται συνεργός όσων στοχεύουν στα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτόν. Και το χειρότερο γι’ αυτόν είναι ότι όλα τούτα συμβαίνουν με τον πιο φυσικό τρόπο! Το σπασμένο μολύβι είναι μια θυελλώδης ερωτική περιπέτεια. Όμως, κυρίως, είναι η αποτύπωση στο χαρτί της ίντριγκας, των ανομολόγητων σκέψεων των δρώντων προσώπων που κατευθυνόμενα από τις δικές τους επιδιώξεις δρουν επάνω στον χαρακτήρα του ήρωα, τον επηρεάζουν και συχνά τον σύρουν σε διαδρομές που ποτέ δεν θα επέλεγε μόνος του.

O Θεόδωρος Χατζηαναστασίου γεννήθηκε στο Ντεπώ της Θεσσαλονίκης το 1947 από μικρασιάτες γονείς. Αποφοίτησε από το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων και σπούδασε μηχανολογία στο ΕΜΠ. Ως μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός εργάστηκε στη βαριά βιομηχανία, σε δημόσια έργα και για πάνω από 25 χρόνια στην ιδιωτική κατασκευή με εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Από το 1980 γράφει παραμύθια, διηγήματα, σχόλια και άρθρα που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Για είκοσι χρόνια (1990-2009) υπήρξε μέλος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, συμμετέχοντας ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης. Το σπασμένο μολύβι είναι το τρίτο του έργο από τις εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS. Έχει προηγηθεί το Εργοστάσιο (2007) και Ο Πέτρος μέσα απ’ τους καθρέφτες (2011), που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.