Μια νέα κυκλοφορία από την Εμπειρία Εκδοτική, Το σκοτεινό νησί του συγγραφέα Αντώνη Νικολή, μας ταξιδεύει στο χάρτη του μέλλοντος όπου τα πάντα έχουν καταστραφεί και έχει απομείνει μόνο μια σπηλιά…

Στο Σκοτεινό Νησί, κάπου στο ρευστό γεωγραφικό χάρτη του μέλλοντος, σ’ ένα σπήλαιο, άντρο και καταφύγιο μαζί, ο Ηρακλής, ο νεαρός άντρας, θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στον Ωρομέδοντα, τον ώριμο και θιασώτη της λογικής, και την Πέργαμοντ, αυτήν που κουβαλάει στην τσάντα της τις μαγγανείες και τα φίλτρα.

Αλλά και η επιλογή του θα κρίνει οριστικά τον αγώνα τους. Όποιον διαλέξει ο Ηρακλής, αυτός θα συνεχίσει, ο άλλος θα…

Μια αλληγορική, εσχατολογική αφήγηση για το σκοτεινό μέλλον.Το Σκοτεινό Νησί διαβάζεται όπως ένα κόμικ ή ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Ο Αντώνης Νικολής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Το 1979 αρχίζει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία εγκαταλείπει τρία χρόνια αργότερα για την Κλασική Φιλολογία. Έχουν ανεβεί στη σκηνή δύο από τα θεατρικά έργα του: Ο κύριος Εμμανουήλ και ο… Ροΐδης (Πολιτιστική Ολυμπιάδα, θέατρο της Άνοιξης 2002, και σε περιοδεία το 2004) και Το σπίτι φεύγει (θέατρο Δημήτρης Χορν 2002-03), από τον Σταμάτη Φασουλή, ενώ προγραμματίστηκε για τον Ιανουάριο του 2009 από το Θέατρο Στοά, τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη το τελευταίο του έργο: Λισαβόνα (2007). Η νουβέλα Το Σκοτεινό Νησί (2008) είναι μεταγραφή του ομώνυμου θεατρικού του, του 2001, και η πρώτη έξοδός του στην πεζογραφία.