21 χρόνια δεν τα λες και λίγα…ειδικά για ένα ανεξάρτητο δισκάδικο/mailorder με έδρα τα Εξάρχεια, που σταδιακά έγινε και δισκογραφικό label και distribution για την αφρόκρεμα του παγκόσμιου underground rock. Με όχημα τις «αυτοδιαχειριζόμενες» παραγωγές και μαγικό συστατικό την ψυχεδέλεια, η Sound Effect Records φιλοξένησε όλες τις εκφάνσεις της, από κάθε γωνιά του πλανήτη, για πάνω από 100 εκδόσεις και άλλα τόσα label που διανέμει – ανάμεσα τους και ένας ικανός αριθμός ελληνικών γκρουπ που βρήκαν διέξοδο στη διεθνή σκηνή.

Στο Side Effects II Festival, 5 γκρουπ την κάθε μέρα θα παρουσιάζουν ένα χορταστικό πρόγραμμα με ενδιαφέρουσα αφήγηση και θα είναι διαθέσιμο το πιο πλούσιο και fun merch που μπορείτε να συναντήσετε σε live.

BLML και Steams, μαζί με τους, διεθνείς προσκεκλημένους, Glen (από το Βερολίνο) και King Isxan (από το Τελ Αβίβ), συν τους δικούς μας Lokruz, για το Σάββατο 18 Μαρτίου, ενώ την Κυριακή 19 Μαρτίου, η πιο φευγάτη εκδοχή του σύγχρονου «σκληρού» ήχου, με τους Automaton και τους Lotus Emperor να πλαισιώνονται από τους Gagulta, τους πρωτοεμφανιζόμενους Bastard Sword του Αχιλλέα Χαρμπίλα (2 by bukowski) και τους επίσης πρωτοεμφανιζόμενους Widowpit.

Για τα 200 πρώτα εισιτήρια η Sound Effect ετοίμασε ένα μοναδικό freebie! Ένα συλλεκτικό flexi-disc 7 ιντσών με μια αποκλειστική ηχογράφηση, το “Side Effects Theme”, από τη μυστηριώδη Sound Unit #6. Οι 200 πρώτοι/ες θα μπορούν να το παραλάβουν από την Sound Effect λίγες μέρες μετά το φεστιβάλ, με την επίδειξη του αποκόμματος.

Τί είναι το flexi-disc: ένας δίσκος από λεπτό φύλλο βινυλίου, σχεδιασμένο για να παίζει σε κανονικό πικάπ. Λόγω του απειροελάχιστου βάρους του, καλό θα ήταν να παίζεται είτε τοποθετώντας ένα νόμισμα στο σημείο της «ετικέτας» είτε τοποθετώντας το flexi-disc πάνω σε ένα συνηθισμένο δίσκο βινυλίου!

Τα flexi-disc παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1962 και χρησιμοποιήθηκαν μαζικά στη δεκαετία του ’60 για την κυκλοφορία διαφημιστικών δίσκων, από τους Beatles μέχρι το Mad και το National Geographic, ενώ αργότερα, στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, για την κυκλοφορία κομματιών μέσα από έντυπα, κυρίως underground fanzines. Ακόμη και πολύ πρόσφατα, συλλεκτικά flexi-discs έχουν κυκλοφορήσει ο Jack White, οι Foo Fighters και άλλοι. Τα flexi-disc αξιοποιήθηκαν επίσης ιδιαίτερα στις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Σοβιετική Ένωση.

Αναλυτικό πρόγραμμα 

Σάββατο 18 Μαρτίου
19.00 Πόρτες
19.40 Lokruz
20.30 King Isxan
21.30 Glen
22.30 BLML
23.30 Steams

Κυριακή 19 Μαρτίου
19.00 – Πόρτες
19.30 Widow Pit

20.20 Bastard Sword
21.10 Gagulta
22.00 Lotus Emperor
23.00 Automaton