Την Τρίτη 13 Μαΐου στις 20.30 στο χώρο Frown η κινηματογραφική ομάδα Docutrance διοργανώνει εργαστήριο με εισηγητή τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη και θέμα το Σενάριο στην Μυθοπλασία και το Ντοκιμαντέρ.

 
Συγγραφέας, μεταφραστής, σεναριογράφος, βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα, ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης είναι ο ίδιος ένα διαρκές work in progress. Το ντοκιμαντέρ του “Λάμπουν Στο Σκοτάδι” βραβεύτηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου ως καλύτερο ντοκιμαντέρ του 2013 και η τελευταία ταινία που γράψανε με τον Πάνο Κούτρα, “Xenia”, ταξιδεύει αυτό τον καιρο στις Κάννες.                         

Την Τρίτη 13 Μαΐου θα συζητήσουμε για τον ρόλο του Σεναρίου στα ντοκιμαντέρ του Ευαγγελίδη και στον Κινηματογράφο γενικότερα. Ενώ στο μυθοπλαστικό σινεμά το σενάριο είναι ο σκελετός, στα ντοκιματέρ του Ευαγγελίδη η “πραγματικότητα” αντιστρέφει τους ρόλους. Όπως λέει ο ίδιος “Το ντοκιμαντέρ είναι ένα παζλ όπου από κομμάτια «πραγματικότητας» συνθέτεις κάτι που μπορεί τελικά να είναι τόσο μακριά απ αυτή όσο και μία καθαρή μυθοπλασία.”

Η προβολή αυτή συνεχίζει τον κύκλο των ανοιχτών προβολών και εργαστηρίων της ομάδας οι οποίες διοργανώνονται με σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 20:30, εναλλάξ στους πολυχώρους Booze Cooperativa και Frown.

Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, το Scottish Documentary Institute, το National Film Board του Καναδά, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας και οι Πρεσβείες της Πολωνίας και του Καναδά.