Το Rijksmuseum είναι μια δημοφιλής στάση για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη του Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν αμέτρητα έργα παλαιών Ολλανδών ζωγράφων, καθώς και πιο σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Van Gogh. Στο μουσείο βρίσκονται πίνακες των Vermeer, Rembrandt και Van Dyck, έργα τα οποία αποτελούν διαμάντια της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης. Αυτά τα ανεκτίμητα έργα συγκαταλέγονται στα πάνω από 709.000 ψηφιοποιημένα έργα τέχνης που είναι τώρα διαθέσιμα για δωρεάν web προβολή.

William II, Prince of Orange, and his Bride, Mary Stuart, Anthony van Dyck, 1641. (Photo: Rijksmuseum)

Η διαδικτυακη περιήγηση στις συλλογές του Rijksmuseum, χωρίζεται σε κατηγορίες αναάλογα με τον καλλιτέχνη, τον τύπο αντικειμένου, την περίοδο δημιουργίας του έργο και τον τόπο και ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να ψάξει ότι επιθυμεί με μια απλή αναζήτηση. Ιδαίτερα πορτρέτα του 17ου αιώνα από τον Frans Hals, ρεαλιστικοί πίνακες ζωγραφικής και περίτεχνα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς κουκλόσπιτου θα κάνουν την εμφάνιση τους, στις οθόνες μας.

Το Rijksmuseum, εδώ και αρκετά χρόνια δίνει την δυνατότητα της ψηφιακής επίσκεψης. Ειδικά στην εποχή του COVID-19, είναι απαραίτητο, να μην διακόπτεται η επαφή του ανθρώπου με την πολύτιμη τέχνη, καθώς εκτός των άλλων, αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους ύπαρξης των μουσείων. Η αλληλεπίδραση, η γνώση, η επαφή.

Περιηγηθείτε εδώ.