Το Reggetiko Project, που δημιουργήθηκε το 2015, ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν folk, jazz και αρχαίους ήχους από την ανατολή και τη δυτική Μεσόγειο. Μέσω κινηματογραφικών αυτοσχεδιαστικών διασκευών, οι μελωδίες αφηγούνται ταξίδια ανάμεσα σε μια ταπισερί διαφορετικών πολιτισμών συνυφασμένων στο χρόνο, επαναλαμβάνοντας τη ξεχωριστή φιλοσοφία και γεωγραφία του συγκροτήματος: “η μουσική ως μονοπάτι για διαφορετικές φωνές να κοινωνούν”.

Το τρίτο άλμπουμ του Project Reggetiko «Albatross» περιλαμβάνει τον θρυλικό βραβευμένο με Grammy Βούλγαρο πιανίστα Milcho Leviev. Το μουσικό ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία τους προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2021. Το «Albatross» παρουσιάστηκε την επίσημη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και ακολούθησε το Φεστιβάλ Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής), το Keep on Jazz and Beyond Festival Θεσσαλονίκης και το Rialto World Music Festival στην Κύπρο. Το Reggetiko Project συνόδευσε το Θέατρο Σκιών Κωστιδάκη στην αίθουσα συναυλιών Ριάλτο στη Λεμεσό (Κύπρος). Έχουν παρουσιαστεί στο Παλέρμο της Σικελίας και έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και εκτενώς στην Γερμανία.

Η μουσική του Reggetiko Project αποτελεί σημείο συνάντησης του Folk Fusion με την World Jazz, με αρκετές αναφορές στις μεσογειακές μουσικές παραδόσεις με αρκετούς Ethnic τόνους και μια κινηματογραφική αφηγηματική διάθεση με αυστηρά πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΔΑΡΑΣ (ΒΙΟΛΙ), ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ (CAJON)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΟΤΣΚΟΣ (DUDUK, ΣΑΞΟΦΩΝΟ), ΛΙΝΟΣ ΤΖΕΛΟΣ (ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ (CHARANGO, ΛΥΡΑ, ΤΖΟΥΡΑΣ)