Λόγω μεγάλης επιτυχίας παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, Το ψωμί της Νινευί, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με νέες ώρες και νέες τιμές.

Ο Σταύρος Ζαλμάς και η Λήδα Πρωτοψάλτη, εξαιρετικό δίδυμο, ταξιδεύουν τους θεατές, εκεί όπου συναντώνται οι πρόσφυγες του χθες και του σήμερα και συγκινούν για να υποκλιθούν στο τέλος της παράστασης, στο μεγάλο χειροκρότημα των θεατών.


Το ψωμί της Νινευί, είναι ο κόσμος γύρω μας, είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Είναι το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της  Νουρ και του Σαμίρ, να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα.

Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της, βρίσκουν τον τόπο τους, στο Φουαγιέ του ΔΘΠ.

Ο Σταύρος Ζαλμάς και η Λήδα Πρωτοψάλτη, καταχειροκροτούνται και μετά το τέλος κάθε παράστασης, συναντούν τους θεατές στην είσοδο του θεάτρου, οι οποίοι συγκινημένοι σπεύδουν να τους συγχαρούν.

Μια σημαντική θεατρική στιγμή για το ΔΘΠ, το οποίο με αυτό τον τρόπο συνεχίζει επιτυχώς τον κύκλο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ενώ με τη μείωση τιμής εισιτηρίου, δίνει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους θεατές να απολαύσουν Το ψωμί της Νινευί.


Σημείωμα σκηνοθέτη


«Με σκηνικό χώρο το φως των πολυελαίων και τη λάμψη των μαρμάρων του πολυτελούς φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την ιστορία του ίδιου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αλλά και την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς».


Δημήτρης Μυλωνάς


Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης

Σκηνοθεσία — Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά / κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σταύρος Ζαλμάς


Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σας περιμένει στην παράσταση Το ψωμί της Νινευί των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, με γενική είσοδο 10 ευρώ