Το TAF σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και τον επιμελητή Pablo Berzal, παρουσιάζει την έκθεση

«Το ψάρι και ο καλεσμένος. 9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα» που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2011.

Οι εννέα συμμετέχοντες καλλιτέχνες προέρχονται από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας και εκπροσωπούν νέες τάσεις της σύγχρονης ισπανικής τέχνης. Σύμφωνα με τον επιμελητή Πάμπλο Μπερθάλ: «η έκθεση διαρθρώνεται σε 9 δωμάτια (site specific) σε καθένα από τα οποία ο κάθε καλλιτέχνης θα προτείνει το ιδίωμά του χωρίς να έχει επιβληθεί κάποιο θέμα συγκεκριμένο.

Πρόκειται για τη γνωριμία με τα καλλιτεχνικά projects μιας ομάδας δημιουργών που φοίτησε στο ίδιο πανεπιστημιακό κέντρο και που το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ποιότητα της δουλειάς τους. Αν και στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες κάνουν ζωγραφική, στη συγκεκριμένη έκθεση πολλοί επέλεξαν την βίντεο εγκατάσταση χωρίς να αποκλείσουν, ωστόσο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία ή την performance. Στο καλλιτεχνικό τους ιδίωμα περιλαμβάνονται καθαρά αισθητικοί συλλογισμοί ή προβληματισμοί που αφορούν στο ίδιο το επάγγελμα του καλλιτέχνη καθώς και θέματα κοινωνικά ή πολιτικά. Πρόθεση αυτού του project είναι η άμεση επικοινωνία μεταξύ κοινού και δημιουργών, πέρα και πάνω από τον ρόλο της κριτικής ή της αγοράς της τέχνης».

Το TAF συνεχίζει την προσπάθεια προβολής νέων καλλιτεχνών που είτε σπουδάζουν ακόμα, είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους. Ταυτόχρονα αυτή η έκθεση προστίθεται σε μια σειρά εκθέσεων που έχουν λάβει χώρα στο TAF και συστήνουν διεθνείς καλλιτέχνες, κάθε ηλικίας, στο Αθηναϊκό εικαστικό κοινό.

Συμμετέχοντες:

Ángeles Agrela, Pablo Capitán, Paloma Gámez, Marisa Mancilla, Joaquín Peña Toro, José Piñar, Miguel Ángel Tornero, Alejandro del Valle, Santiago Ydáñez

Επιμέλεια: Pablo Berzal