Την Κυριακή 4/6 στις 20:00 στον κινηματογράφο Ίριδα, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Το προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη.

Το σενάριο αφορά την Άννα, μία υπηρέτρια σε ένα αστικό αθηναϊκό σπίτι για 10 ολόκληρα χρόνια, η οποία συμφωνεί να βγει ραντεβού με ένα νεαρό άντρα που της προξενεύουν τα αφεντικά της. Μετά από μία απλή ολιγόλεπτη αργοπορία, οι επιπλήξεις που ακολουθούν φανερώνουν τον τυραννικό χαρακτήρα των αφεντικών της. Η ζωή της εκτυλίσσεται μέσα από διάφορα περιστατικά, τα οποία τελικά την αποτρέπουν από την αποδέσμευση της ως ψυχοκόρη. Η οικογένεια προκειμένου να την εκμεταλλεύεται της προσφέρει υποσχέσεις και δώρα, και την ελπίδα της αποκατάστασης της δίνοντας της τον σύζυγο που της επιλέγουν.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Ντίνος Κατσουρίδης ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Παντελής Βούλγαρης και Μένης Κουμανταρέας.

Η ταινία που είναι και η πρώτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Καλλιτεχνικής Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Άννα Βαγενά), Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Σμαρώ Βεάκη), Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Κώστας Ρηγόπουλος) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1972, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία και σε διεθνή φεστιβάλ ανάμεσα τους και το φεστιβάλ Βερολίνου.

Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με το σκηνοθέτη της ταινίας, Παντελή Βούλγαρη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα SDH (Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing). Οι υπότιτλοι είναι διαθέσιμοι χάρη στην ευγενική συνδρομή της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών – Disabled Artists Movement.

Ταυτότητα ταινίας

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης, Μένης Κουμανταρέας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Καβουκίδης
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Ήχος: Πέτρος Πατέλης
Ηθοποιοί: Άννα Βαγενά, Σμαρώ Βεάκη, Κώστας Ρηγόπουλος, Σταύρος Καλάρογλου, Αλίκη Ζωγράφου, Ειρήνη Εμιρζά, Αλέκος Ουδινότης, Μαρία Μαρτίκα, Μίκα Φλώρα, Νίκος Γαροφάλου, Λούλα Χρηστίδη, Γιώργος Μόρτον, Αθηνά Λαμπ
Παραγωγοί: Ντίνος Κατσουρίδης
Κοστούμια: Κυριάκος Κατζουράκης
Σκηνικά: Κυριάκος Κατζουράκης
Κάμερα: Θανάσης Μπερμπεράκης

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1972
Διάρκεια: 82΄

Πληροφορίες προβολής

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από την πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.