Σύμφωνα με τον οργανισμό Orbital Assembly Corporation, η κατασκευή της εγκατάστασης θα “μετράει” 50.000 τετραγωνικά μέτρα και από το 2027 και μετέπειτα επισκέπτες & επισκέπτριες θα μπορούν να το επισκεφτούν! Το όραμα του οργανισμού είναι οι διακοπές στο διάστημα να γίνουν κανονικότητα και οι άνθρωποι να τις επιλέγουν, όπως διαλέγουν οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Γή.

Όταν το “περιστρεφόμενο” ξενοδοχείο ανοίξει για το κοινό, υπολογίζεται πως θα διαθέτει δωμάτια έως και για 440 άτομα. Το ξενοδοχείο θα είναι υπερπολυτελή και θα διαθέτει χώρους ευεξίας, γυμναστήριο, μπαρ, εστιατόρια και χώρους για επιστημονική έρευνα!

“Η μετάβαση στο διάστημα θα είναι απλώς μια άλλη επιλογή που θα διαθέτουν οι άνθρωποι για τις διακοπές τους, όπως όταν διαλέγουν να πάνε κρουαζιέρα ή να πάνε στην Disney World”, δήλωσε ο αρχιτέκτονας του ξενοδοχείου Tim Alatorre στο Dezeen.

Ακόμα πρόσθεσε πως: “Επειδή το συνολικό κόστος κατασκευής είναι γιγαντιαίο, οι περισσότεροι υποθέτουν ότι ο διαστημικός τουρισμός θα είναι διαθέσιμος μόνο στους υπερ-πλούσιους και ενώ πιστεύω ότι αυτό θα ισχύει για τα επόμενα χρόνια, θεωρώ πως το Ίδρυμα Gateway έχει ως στόχο να κάνει τα διαστημικά ταξίδια ανοιχτά στον καθένα και την καθεμία.”

Το Ίδρυμα Gateway αποκάλυψε αρχικά το σχέδιό του για το διαστημικό ξενοδοχείο, το οποίο τότε ονομάστηκε Διαστημικός Σταθμός Von Braun, το 2019. Μάλιστα, ο σταθμός Voyager αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει το 2025, αλλά οι καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον Covid – 19 το ώθησαν πίσω στο 2027, δήλωσε η εταιρεία.

Πληροφορίες & φωτογραφίες: Dezeen