Το project Εντός/Εκτός συνεχίζεται με την παρουσίαση του έργου της Σοφίας Γρηγοριάδου Exceptional Athens την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στις 19:00. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς.

Η Exceptional Athens είναι μια τουριστική και πολιτιστική πλατφόρμα που εστιάζει στην τουριστική ανάπτυξη και προώθηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις όπως η έκδοση οδηγών και χαρτών, η εκπόνηση μελετών, ο σχεδιασμός αστικών σουβενίρ, ο εξωραϊσμός δημόσιων χώρων, διαλέξεις και ξεναγήσεις.

Η Exceptional Αthens, γεννημένη μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο, υιοθετεί μια καινοτόμο στρατηγική. Δε συμβιβάζεται με τις ξεναγήσεις και τους τουριστικούς οδηγούς που εστιάζουν στο αρχαιολογικό παρελθόν της πόλης. Η σύγχρονη Αθήνα, παρά την κρίση –ή, σε κάποιες περιπτώσεις, χάρη σε αυτή– σφύζει από ζωή. Προκειμένου να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον για την πόλη, προωθούμε ένα νέο destination branding, εστιασμένο στις σύγχρονες συνθήκες. Με brand name το Exceptional Athens, θέτουμε ως κυρίαρχο στόχο την προβολή της Αθήνας ως τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό σε κατάστασης εξαίρεσης στην Ευρώπη, ώστε να μην αφήσουμε το χρόνο που υπολείπεται για την επίλυση των προβλημάτων να χαθεί. Επιδιώκουμε ο επισκέπτης να γνωρίσει και να αγαπήσει το χάος της πόλης. Απευθυνόμαστε σε επισκέπτες από διαφορετικές αγορές προσφέροντάς τους την ευκαιρία να οσφρανθούν τον ανατρεπτικό αέρα της πόλης, να χαθούν στην πολυπολιτισμικότητά της και να αφεθούν στη γοητευτική παρακμή του αθηναϊκού κέντρου. Η κατάλληλη προβολή και εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προτείνουμε θα συνεισφέρει στην οικονομική βιωσιμότητα της χώρας μας και θα συμβάλει στη συρρίκνωση του χρέους. Εξάλλου, η αυξημένη τουριστική κίνηση σε περιοχές που μέχρι πρότινος δεν ήταν ανοικτές στον επισκέπτη θα θέσει τις βάσεις για τον αστικό εξευγενισμό.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στις 19:00, η εκπρόσωπος της πλατφόρμας Λία Γιαννακού θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό τη δουλειά μας στο στη στοά της οδού Πανεπιστημίου 44. Θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε για την πορεία και τα προϊόντα της Exceptional Athens, για το έργο των εμπνευστών της, καθώς και να γνωρίσετε το κιτ περιπλάνησης στην πόλη για τον επισκέπτη από κοντά.

Σχετικά με το project Εντός/Εκτός:

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών οργανώνει από τον Μάρτιο του 2015 το project διαρκείας Εντός/Εκτός κατά το οποίο έργα φοιτητών και πρόσφατων αποφοίτων της ΑΣΚΤ θα φιλοξενηθούν διαδοχικά ανά δεκαπενθήμερο στο χώρο ενός ανενεργού καταστήματος στο Μέγαρο Κωνσταντόπουλου, εντός της στοάς της οδού Πανεπιστημίου 44. Η επιμέλεια του project ανήκει στην ιστορικό τέχνης Χάρι Κανελλοπούλου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν έργα με αφορμή αυτό το χώρο σε ένα σημείο της πόλης στα όρια ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο. Εντός μιας προστατευμένης «προθήκης», αλλά εκτός ενός συμβατικού εκθεσιακού χώρου, εντός του αστικού μικρόκοσμου μιας στοάς και εκτός του κεντρικού δικτύου της πόλης, σε ένα ζωτικό χώρο ανάμεσα στο «στεγασμένο» και το «υπαίθριο», οι καλλιτέχνες θα διερευνήσουν τη διαδραστική σχέση μεταξύ έργου και θεατή, διεκδικώντας το δημόσιο βλέμμα και την προσοχή προς την εικαστική δημιουργία.