Το WDCV 22, προσελκύοντας την προσοχή περισσότερων από 2 εκατομμύρια ενδιαφερομένους, θα καταστήσει φέτος την ισπανική πόλη επίκεντρο του μεσογειακού ντιζάιν.

Οι οργανωτές κατέστησαν σαφές ότι το WDCV 22 θα είναι ορόσημο στην ιστορία της πόλης, της αυτόνομης περιοχής της Βαλένθια και του ισπανικού brand. Η εκδήλωση με την οποία θα εγκαινιαστεί ο κύκλος, με τίτλο «The World Design Experience – Experience Valencia 2022», θα λάβει χώρα από 18 έως 25 Ιουνίου στην παραλία της πόλης· θα εντυπωσιάσει με ένα μείγμα ψηφιακού και διαδραστικού ντιζάιν και θα περιλαμβάνει εργαστήρια και κορυφαίου επιπέδου masterclasses από καταξιωμένους σχεδιαστές όπως, μεταξύ πολλών, οι Caterina Bianchini, Brian Collins, Alex Trochut.

«Το WDC Valencia δεν είναι στόχος ή ένα γεγονός που επισυμβαίνει μόνον το 2022, την προηγούμενη χρονιά είχαμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε για την κληρονομιά της “Πρωτεύουσας” η οποία θα παγιώσει τη θέση στην οποία πρέπει να είμαστε τις επόμενες δεκαετίες» τόνισε ο διευθυντής του World Design Capital Valencia 2022, Τσάβι Κάλβο. «Μια αξιοσημείωτη παράδοση και ταλέντο που προέρχονται από τη βιομηχανία, η οποία ήταν πάντα στενά συνδεδεμένη με την τεχνουργία και που σήμερα είναι αξιοπρόσεκτα σε όλους τους τομείς όπου έχει παρουσία το ντιζάιν: από το γραφίστικο ντιζάιν μέχρι το βιομηχανικό ντιζάιν, από τη γαστρονομία μέχρι την αρχιτεκτονική και επίσης το ντιζάιν στον κόσμο της υγείας, πρόκειται να πούμε στον κόσμο για όλα αυτά» πρόσθεσε.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ