Το Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο της σειράς νέος γερμανικός κινηματογράφος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Christian Petzold, με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας Yella.

Το Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο της σειράς νέος γερμανικός κινηματογράφος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Christian Petzold με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Yella».


Το αφιέρωμα προγραμματίζεται για τις 15 και 16 Ιανουαρίου, παρουσία του σκηνοθέτη τον οποίο θα παρουσιάσει ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης.


Ο Christian Petzold είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του “νέου” νέου γερμανικού κινηματογράφου. Από το 2000, τότε που η ταινία του Die Innere Sicherheit (Εσωτερική ασφάλεια) διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο FIPRESCI), το όνομά του έγινε γνωστό και στην Ελλάδα.


Το πρόγραμμα του αφιερώματος για την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στον Κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter, περιλαμβάνει: Στις 18:30 την ταινία Εσωτερική ασφάλεια και στις 20:45 την ταινία Φαντάσματα (με ελληνικούς υπότιτλους, είσοδος ελεύθερη).


Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008, 21:00 στον Κινηματογράφο Απόλλων θα γίνει η avant Premiere της ταινίας Yella. Η πρωταγωνίστρια Nina Hoss τιμήθηκε για την ερμηνεία της με την Ασημένια Αρκτο στη Μπερλινάλε 2007 (με ελληνικούς υπότιτλους).info
Τρίτη 15 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter, Κοδριγκτώνος 21
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 21:00 στον Κινηματογράφο Απόλλων, Σταδίου 19
www.goethe.de/athen