Πρόγραμμα

Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 16:00-17:15)

Διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Σχεδιασμός κοσμημάτων: Από το πρωτογενές υλικό στο χαρτί».

Πώς αποτυπώνονται στο χαρτί με χρώμα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία ώστε να διαμορφωθεί το προσχέδιο του τελικού κοσμήματος; Ο Γιαννιώτης σχεδιαστής κοσμημάτων Δήμος Παπαδόπουλος παρουσιάζει βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον σχεδιασμό ενός κοσμήματος και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν να αποτυπώσουν στο χαρτί τα δικά τους σχέδια.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε e-mail στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στη διεύθυνση mai@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Παρασκευή 9 Απριλίου (ώρες 16:30-17:45)

Διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με τίτλο “trash pop art”.

Με πρώτη ύλη τα μάλλινα νήματα, που άλλοτε χρησιμοποιούνταν στα διάσημα αρκαδικά υφαντά, οι «Στρίγκλες εν δράσει» καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ευφάνταστα κοσμήματα και να τα διακοσμήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά της επιλογής τους.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε e-mail στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι 50 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στα διαδικτυακά εργαστήρια.