Μία πρωτότυπη, δωρεάν πολιτισμική δράση έρχεται στην Αθήνα από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου. Περιβάλλον και οικολογικά ζητήματα θα παρουσιαστούν μέσα από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες, που έχετε δει μέχρι σήμερα.
Mε σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας για περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα, το Green Design Festival προσκάλεσε περισσότερους από 70 αρχιτέκτονες, βιο-μηχανικούς σχεδιαστές, γραφίστες, fashion και street artists, να δουλέψουν με θέμα το περιβάλλον και με επίκεντρο τον μη ειδικό πολίτη να δημιουργήσουν μια εμπειρία με οικολογικά μέσα και μηνύματα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μέσα από τις νέες τεχνολογίες, την εικόνα και το design, η πόλη μας θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων με θέμα το πώς η ζωή μας και η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Το Green Design Festival θα παρουσιάσει και έναν συμβολικό κάθετο κήπο, τον πρώτο της πόλης!

Μια από τις πλέον δημοφιλείς τάσεις στο landscape design παγκοσμίως είναι οι λεγόμενοι κάθετοι κήποι (vertical gardens), οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον ενδεδειγμένες, καλαίσθητες και πράσινες λύσεις για τις πόλεις.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές δράσεις: Ecomuseum, Re-design-Use/Re-Pair/Re-Think, Take Two, Eco-Chic, Design by Nature, How to be green, Green Design Library, Guerilla Gardeners and Motion Design, Let’s Draw Trees, Green City, Vertical Gardening, Green Communication.

Οι δράσεις του Green Design Festival θα περιλαμβάνουν επίσης και μικρά guerilla motion design videos, τα οποία θα γεμίσουν τα ιντερνετικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλώντας μας να γίνουμε ‘guerilla gardeners’ στις πόλεις μας, δημιουργώντας πράσινο εκεί που δεν υπάρχει.

Το Green Design Festival διοργανώνεται από την Brainlab, ένα νεοσύστατο, ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό και μη-κυβερνητικό φορέα. Ιδρύθηκε το 2007 από επαγγελματίες αρχιτέκτονες, επιμελητές και ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό την δημιουργία πολιτισμικών δράσεων γύρω από ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και αναδεικνύουν την ελληνική καινοτομία στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών.