Για πρώτη φορά φέτος,  «Το piano στα forte του» διοργανώνει μία συναυλία με σολίστ εξέχοντα παιδιά της ελληνικής κλασσικής μουσικής σκηνής. Ο κύκλος έχει την χαρά να παρουσιάσει τρεις νέους σολίστ στο Black Box Theater του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, στις 8:30μμ. «Το piano στα forte του JUNIOR» καλεί τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας για να εμφανιστούν στην Αθήνα: Κατερίνα Καταμάτζε (12) από την Αθήνα, Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος (14) από τον Πύργο Ηλείας, και Χαρά Τσιπιζίδου (12) από την Καβάλα.

Στις 31 Ιανουαρίου οι τρεις νεαροί σολίστ θα παίξουν έργα των Beethoven, Chopin, Τσαϊκόφσκι, Χατζιδάκι.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Adagio con espressione και Allegro vivace (3ο και 4ο μέρος από την σονάτα σε μι ύφεση μείζονα, op. 27 αρ. 1)

Frédéric Chopin (1810-1849): Νυχτερινό σε λα ύφεση μείζονα op. 32, αρ. 2

Πολωνέζα σε φα δίεση ελάσσονα, op. 44

Scherzo αρ. 3 σε ντο δίεση ελάσσονα, op. 39

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ (1840-1893): Ιούνιος, Αύγουστος, Οκτώβριος (Από τις «εποχές», op. 37a)

Claude Debussy (1862-1918): Πρελούδιο (Pour le piano)

Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994): Μεγάλη Σούστα (Για μια μικρή λευκή αχιβάδα)

Λίγα λόγια για τους νέους

Η Κατερίνα Καταμάτζε είναι μαθήτρια της Σόνιας Οικονομίδου στο Ωδείο Αθηνών ως υπότροφος του προγράμματος Μικροί Μουσικοί. Βραβεύθηκε σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς κι εμφανίστηκε επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος είναι μαθητής της Αγάθης Λεϊμονή στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, μ.ά. με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, στο διεθνές φεστιβάλ Πόρου, και στο Βέλγιο (Φεστιβάλ πιάνου Primavera Pianistica).

Η Χαρά Τσιπιζίδου είναι μαθήτρια του Γεώργιου-Ιούλιου Παπαδόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Έχει βραβευθεί σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς και παρακολουθήσει σεμινάρια.