Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το Piano Plus Festival, το οποίο γιορτάζει τα πέντε χρόνια προσφοράς του στον πολιτισμό

την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στις 19:30.

στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε ένα μουσικό μαραθώνιο που θα πλαισιώσουν  καλλιτέχνες από το χώρο της κλασικής μουσικής και όχι μόνο, μουσικά χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα καθώς και φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα και οι καλλιτέχνες: Ευτύχης Μπλέτσας (σεφ, συγγραφέας, παρουσιαστής), Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος), Νίκος Τσαλίκης (πιάνο), Εβίτα Μανιατοπούλου (πιάνο), Αλέξης Πογρεβνόης (κλαρινέτο), Φώτης Ματζακίδης (πιάνο), Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο), Μπεάτα Μίντσετιτς (πιάνο), Vocal Inventions (Φωνητικό Σύνολο) και το Μουσικό Σύνολο Άνοιξη (νεανική ορχήστρα και χορωδία).

Πέντε χρόνια τώρα, κοινό και φίλοι της μουσικής στηρίζουν το Piano Plus Festival, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με Πρόεδρο τον  Ανδρέα Ξενόπουλο, σε κάθε προσπάθειά της καλλιτεχνικής του δράσης, ενώ το Piano Plus Festival προσφέρει σε εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική, μοναδικές μουσικές εμπειρίες γεμάτες δυναμισμό, πάθος, συγκίνηση, νεανικότητα και φυσικά ποιότητα. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα του φεστιβάλ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως συναυλίες, master classes, σεμινάρια και διαλέξεις σε σχολεία, ωδεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανάπτυξη καλλιτεχνικού δικτύου για νέους μουσικούς καθώς και δυνατότητα καλλιτεχνικών εμφανίσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ και όχι μόνο.

Φέτος, το Piano Plus Festival διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή η οποία θα κλείσει ένα πρώτο σημαντικό κεφάλαιο πέντε χρόνων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα θα γυρίσει σελίδα για την αρχή μιας νέας, πιο σύγχρονης διοργάνωσης, σε καινούριους χώρους πολιτισμού, νέες περιοχές της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς και τη διεύρυνση του δικτύου πρόσκλησης καλλιτεχνών αλλά και μαθητών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Τη μεγάλη γιορτή, την παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στις 19:30 στο ΙΜΚ, θα πλαισιώσουν πολλοί καλλιτέχνες, φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από την Κέρκυρα, μουσικά σύνολα από το χώρο της κλασικής μουσικής και όχι μόνο, καθώς και ο γνωστός σεφ, συγγραφέας της “Μαγειρικής Οικονομίας” και της “Θετικής Ενέργειας”, παρουσιαστής στην “Κουζίνα της Μαμάς” και του “Food IQ” και δημιουργός της παράστασης “Μουσικομαγειρέματα” που προάγει την Υγεία με Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία, Ευτύχης Μπλέτσας.

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.