Εμπνευσμένο από τον Γερμανό πιανίστα και πρωτοπόρο του ηλεκτρονικού ήχου Nils Frahm το διεθνώς πια αναγνωρισμένο Piano Day φτάνει για πρώτη φορά και στην Αθήνα!

Πρόκειται για την 88η μέρα του έτους – μία για κάθε πλήκτρο του πιάνου!

Μία υπέροχη γιορτή για τη μουσική, το πιάνο και όλα τα άλλα πληκτροφόρα όργανα, στην οποία συμπράττουν 13 μουσικοί με διεθνή παρουσία και διακρίσεις! Καθένας τους με τον προσωπικό του ήχο στις αποσκευές, δια μέσου σφυριών και χορδών καταφτάνουν από κοινού, με φρέσκιες συνθέσεις και καινούργιες συμπράξεις, σ’ έναν μουσικό διάλογο υψηλής αισθητικής δημιουργίας.

Το ημερήσιο πρόγραμμα συμπληρώνουν ποικίλα μουσικά σεμινάρια σύνθεσης στο πιάνο, ενορχήστρωσης, τραγουδοποιίας, ρυθμικής αίσθησης, live-looping κ.α. οργανωμένα από τους συμμετέχοντες μουσικούς.

To Piano Day Athens 2022 είναι μια πρωτοβουλία του πιανίστα – συνθέτη Γιώργου Παρίση και της athens.works σε συνεργασία με τον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός.

Θα χαρούμε να σας δούμε στη δική μας γιορτή του Πιάνου!

Πρόγραμμα και Μουσικοί

Μουσικά σεμινάρια: 10:00πμ – 3:00 μμ

Απογευματινή συναυλία / Block A: 5:00μμ – 8:00μμ (προσέλευση: 4:30 μμ)

Μουσικοί:
Clemens Christian Poetzsch (Γερμανία) / Πιάνο
Jean Kapsa (Γαλλία) / Πιάνο
Γιώργος Παρίσης / Πιάνο feat. Μιχάλης Καλκάνης / Κοντραμπάσο & Σωτήρης Τσακανίκας / Ηλ. κιθάρα
Marie Awadis (Αρμενία) / Πιάνο
Tom Blankenberg (Γερμανία) / Πιάνο·

Βραδινή συναυλία / Block Β: 8:30 μμ – 11:30 μμ (προσέλευση: 8:00 μμ)

Μουσικοί:
Aron ottignon (Νέα Ζηλανδία) / Πιάνο, Ηλεκτρονικά
Lavalu (Ολλανδία) / Πιάνο, Τραγούδι
Ορέστης Πετράκης / Πιάνο feat. Πέτρος Kλαμπάνης / Κοντραμπάσο Γιώργος Κατσάνος / Synthesizer, Ηλεκτρονικά
Ειρήνη Αλίζα / Πιάνο

* Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης παράλληλα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για παιδιά από 4 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) τελευταίου 24ώρου. Ισχύουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο και την έξοδο των θεατών, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.