Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παιδική συναυλία της Μαρίζας Κωχ «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια»

την Κυριακή 1η Απριλίου στις 12:00.

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι που κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσα από τραγούδια, μια διαδραστική παρουσίαση του πλούτου της παραδοσιακής μας μουσικής.

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιούς καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παιχνιδοτράγουδα που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.

Το ταξίδι του Παπλώματος ξεκίνησε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την άνοιξη του 2011. Φιλοξενήθηκε το ίδιο καλοκαίρι στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη για δύο παραστάσεις και το περασμένο φθινόπωρο παρουσιάστηκε στο Cine Τριανόν.

Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια εκδόθηκε σε βιβλίο από της Εκδόσεις Σταμούλης. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών τραγουδισμένα από την Μαρίζα Κωχ και την Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής και τη Ρίμα του Αη-Γιώργη που ερμηνεύει μοναδικά η Μαρίζα Κωχ.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο των παραστάσεων της φετινής σεζόν “Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια” πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του για μία μοναδική παράσταση την 1η Απριλίου 2012, σε ένα απο τους πιο μοντερνους και καταξιωμένους πολιτιστικους χώρους, στο Ιδρυμα Μηχάλης Κακογιάννης.
Κάποιες “τεχνικές” πληροφορίες για την παράσταση

Την παράσταση απαρτίζουν η δημιουργός της παράστασης ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

και 7 μουσικοί!!!

Γιάννης Νόνης (κιθάρα)

Μιχάλης Νικολόπουλος (λαούτο)

Μιχάλης Τετώρος (βιολί)

Θωμάς Δρόσος (κλαρίνο)

Ζωή Βεργάκη (μπεντίρ)

Ηλέκτρα Παπασιμάκη (φλογέρα- φωνή)

Ηλίας Βαμβακούσης (ούτι-φωνή)

Την παράσταση πλαισιώνουν επίσης

η ΑΘΗΝΑ: Μουσικοπαιδαγωγός και η ΛΟΥΙΖΑ ΠΟΡΦΥΡΗ: Ηθοποιός
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών (και μεγάλους κάθε ηλικίας!)

Μετά το πέρας της κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό την αφίσα και ένα κουδουνάκι από το πάπλωμα! Επιπλέον τρεις τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!