Το έργο «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ έρχεται από τη θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ, σε σκηνοθεσία Μπαντούνα Σταμάτη, το Σάββατο 9 και τη Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η ιστορία ενός ασήμαντου ανθρώπου που ήρθε στον κόσμο “κομμένος – ραμμένος” για να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Ενός αντιγραφέα, που η «μοίρα» τον οδηγεί να αποκτήσει ένα καινούργιο παλτό, το οποίο όχι μόνο θα τον προστατεύει από το κρύο, αλλά θα του προσφέρει κύρος και αποδοχή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει…

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα ενός συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού. Αρκεί να θυμηθούμε τη συγκινητική φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Όλοι μας ξεπροβάλαμε κάτω από το παλτό του Γκόγκολ».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μπαντούνας Σταμάτης

Σκηνικά: Η Θεατρική Ομάδα

Κοστούμια: Μπαντούνας Σταμάτης

Μουσική Επιμέλεια: Κοιμήσης Σταύρος, Μπαντούνας Σταμάτης

Τεχνική Υποστήριξη: Στεφανάκη Αγγελική

Παίζουν: Μπαντούνας Σταμάτης, Θεοδοσοπούλου Μαριαντίνα, Νούσης Παναγιώτης, Περράκη Αλεξάνδρα, Κοιμήσης Σταύρος, Κωστάκη Δήμητρα, Παπαδοπούλου Μαρία

 

Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ- Η μικρή μας ιστορία…

2007 – 2008 “Ο θάνατος του Περικλέους” του Δ. Κορομηλά (Φθινόπωρο- Χειμώνας)

Η παράσταση πήρε μέρος στο 23ο Πανελλήνιο – Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας και βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

2008 “Εταιρικοί Διάλογοι” του Λουκιανού (Καλοκαίρι- Φθινόπωρο)

2009 “Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι” της Α. Κοντραφούρη (Άνοιξη)

Θέατρο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

2009 “Η Τελετή” του Παύλου Μάτεσι (Καλοκαίρι)

2010 “Μαύρη Κωμωδία” του Πήτερ Σάφερ ((Καλοκαίρι)

2011 “Η μακαρίτισσα μητέρα της Κυρίας” του Ζωρζ Φεϋντώ (Καλοκαίρι)

2012 “Τα Σκοτεινά Παραμύθια” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Χειμώνας)

Σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών

2013 “Κι εσείς… Βότκα Μολότοφ, κύριε Τσέχωφ;” του Άντον Τσέχωφ (Χειμώνας)

2013 “Αμφιτρύων” του Τίτου Μάκιου Πλαύτου (Καλοκαίρι)

2014 “Η Γλωσσού” του Μαριβώ (Άνοιξη)

Η θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσίασε, επίσης, το 2008 εκδήλωση με θέμα «Το θέατρο την περίοδο του πολέμου και της κατοχής» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου για την 28η Οκτωβρίου.

Τον Μάρτιο του 2009 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» , «Μια ομάδα, μια σκηνή» Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας την «Έκτη ημέρα – Με αφορμή τον Τσέχωφ» από το έργο « Η παράσταση ….. αναβάλλεται».

Το Φεβρουάριο του 2013 συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων, Μώμος ο Πατρεύς παρουσιάζοντας το κείμενο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα « Η Δύναμη του Τρέντυ». (Βραβείο Κοινού), ενώ το Φεβρουάριο του 2014 συμμετείχε για δεύτερη φορά με το κείμενο «Παίδες εν… Κρίση», σε κείμενο Μπαντούνα Σταμάτη.