Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή της βραβευμένης παιδικής ταινίας «Το παιδί ζιγκ-ζαγκ» / The Zigzag Kid» (2012 – 95’) του Vincent Bal, το Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014, 11:00 π.μ. σε όλο το δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο κύκλου προβολών βραβευμένων παιδικών ταινιών για τα παιδιά, τους νέους και όλη την οικογένεια το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Η ταινία θα είναι υποτιτλισμένη στα ελληνικά.
 
 
«Το παιδί ζιγκ-ζαγκ» / The Zigzag Kid»

Ο Nono είναι δεκατριών χρόνων και θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του, τον καλύτερο αστυνομικό του κόσμου, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να μπαίνει, μονίμως, σε μπελάδες. Παραμονές των γενεθλίων του, οι γονείς του τον στέλνουν στο θείο του προκειμένου να τον «βάλει στον ίσιο δρόμο». Όμως, συνεπής στη φήμη του ο Nono και με αφορμή το ταξίδι, γνωρίζει τον Felix Glick έναν «τζέντλεμαν» απατεώνα και παλιό γνώριμο του πατέρα του. Κοντά του θα γνωρίσει έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο, μεταμφιέσεις, κυνηγητά, γαλλικά τραγούδια αλλά και τη Zohara, μια γυναίκα-αράχνη η οποία θα του πει το μυστικό που θα του αλλάξει τη ζωή. Βασισμένη στη πολυβραβευμένη νουβέλα του Νταβίντ Γκρόσμαν.
 

Σκηνοθεσία: Vincent Bal, Σενάριο: Vincent Bal, Jon Gilbert Φωτογραφία: Walther Vanden Ende , Kαλλιτεχνική διεύθυνση: Vincent de Pater, Μοντάζ: Peter Alderliesten, Μουσική: Thomas de Prins, Ήχος: Herman Pieëte, Σκηνογραφία Vincent de Pater, Κοστούμια Bernadette Corstens
 
Παίζουν: Isabella Rossellini, Burghart Klaussner, Fedja Van Huet, Jessica Zeymaker, Camille De Pazzis, Thomas Simon

Παραγωγός: Burny Bos

Παραγωγή: BosBros
N279 Entertainment
 
Διανομή: Νεανικό Πλάνο
 

Βραβεία
2014, Children’s Jury Prize – Best Feature Film, Children’s Film Festival Seattle
2013,Winner – Young Audience Award, European Film Academy
2013,  Audience Award – Best Feature, Hong Kong Jewish Film Festival 2013
2013, Golden Elephant Award – Best Screenplay, International Children’s Film Festival in India
2013, Grand Prix Award, Kyoto International Children’s Film Festival
2013,  Audience Award – Best Feature, ANDkids World Film Festival
2013, best script and OKLE prize at Olympia International Film Festival for Children and Young People, Pyrgos-Greece