Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που το Ελληνικό Λαϊκό παραμύθι «Το παιδί και το κουδουνάκι» τίναξε την σκόνη του χρόνου από πάνω του, αφού κάτω από το μαγικό ραβδάκι της Άννας Σ. Τζίμα (που διασκεύασε και σκηνοθέτησε το παραμύθι), ζωντάνεψε ξανά και έγινε μια θεατρική παράσταση με νόημα για τα παιδιά του σήμερα.

Η παράσταση που εδώ και 3 χρόνια έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων θα παρουσιαστεί σε 2 επετειακές παραστάσεις για όσα παιδιά δεν πρόλαβαν να τη δουν αλλά και όσα ζητάνε επίμονα  να την ξαναδούνε.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το παιδί και το κουδουνακι είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού , με έντονη βιωματική συμμετοχή των παιδιών. Πρόκειται για μια διασκευή από το ομώνυμο ελληνικό παραμύθι που εναλλάσσει το λόγο με την κίνηση και τη ζωντανή μουσική. Η παράσταση παρουσιάζεται για τρίτη συνεχή χρονιά εμπλουτισμένη με τρεις ηθοποιούς ,πρωτότυπη μουσική επένδυση και video art.
Λίγα λόγια για την ιστορία.

«Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδί κρέμασε το κουδουνάκι του στα κλαδιά ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε, το δέντρο είχε ψηλώσει και ήταν αδύνατο για το παιδί να το φτάσει.  Έτρεξε λοιπόν να ζητήσει βοήθεια! Το τσεκούρι, η φωτιά, το νερό, το βόδι, το ποντίκι και ο γάτος θα μπλεχτούν όλοι μαζί σε μία φανταστική περιπέτεια και μας δίνουν μαθήματα ζωής!»

Σε έναν κόσμο όπου οι σταθερές αξίες κλονίζονται, το λαϊκό αυτό παραμύθι διδάσκει στα παιδιά τη σχέση αιτίας και αιτιατού στο παιχνίδι της ζωής. Οι πράξεις μας ως προς τους άλλους , έχουν πάντα αντίκτυπο και σε μας τους ίδιους.  

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άννα-Σεβαστή Τζίμα

Σύνθεση Μουσικής: Άννα-Σεβαστή Τζίμα, Αθανασία Νικολακοπούλου
Ενδυματολογία: Άννα – Σεβαστή Τζίμα
Επιμέλεια Κίνησης: Ευγενία Παπαδάκη
Πρωτότυπη μουσική επένδυση: Δημήτρης Παλαογιάννης
Video art: Αλέξανδρος Μιστριώτης

Ερμηνεύουν: Άννα – Σεβαστή Τζίμα, Ευγενία Παπαδάκη, Αντώνης Βαρθαλίτης

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη λειτουργία του κοινωνικού προγράμματος «Αρμονική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων» το οποίο μορφώνει δωρεάν τα παιδιά σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των προσωπικών τους ικανοτήτων.

Η παράσταση παίζεται και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Ηλικία: 3-9 ετών