Οι Εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Λεωνίδα Μιχέλη, με τίτλο “Το παιδί από τα Γιάννινα”, τη μετάφρασή του οποίου έχει κάνει η Λέντα Μπιάνκο.

Το βιβλίο:
Mια οικογένεια, τρεις γενιές, η ιστορία ενός ολόκληρου λαού. Στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου, στα Γιάννινα, το 1950, ο Ζαφείρης είναι παιδί. Και αφηγείται. Τη ζωή του, τις δυνατότητές του, τις χαρές, τις λύπες του, τις απογοητεύσεις του, που διαμορφώνονται σε συνάρτηση με τα βιώματα των προηγούμενων γενιών.

Την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την μικρασιατική καταστροφή, τις ληστοσυμμορίες της δεκαετίας του ΅30, την κατοχή και τον εμφύλιο, γεγονότα που συγκλόνισαν συθέμελα την κοινωνία, ανύψωσαν κάποιους, καταβαράθρωσαν άλλους, αλλά δεν άφησαν κανέναν αλώβητο.

Ο Λεωνίδας Μιχέλης συνθέτει ένα μυθιστόρημα, που ακολουθεί τα χνάρια της ιστορίας, με στοιχεία αυτοβιογραφίας, και μεταφέρει τον αναγνώστη στο κέντρο μιας Ελλάδας που δεν υπάρχει πια, αλλά συνεχίζει να επηρεάζει την καθημερινότητά μας

Βιογραφικό συγγραφέα:
Ο Λεωνίδας Μιχέλης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Ζει στην Ιταλία από το 1960. Είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, διδάκτωρ Πολυτεχνείου. Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων Los claveles del aire και το μυθιστόρημα LΆagave di smeraldo.