Το Φεστιβάλ Μονολόγων, “Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι” ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.

Ποια είναι η σύνδεση και πως συναντά ο Τσάπλιν τον Ντοστογιέφσκι; Στον τελευταίο ανδρικό μονόλογο του φεστιβάλ Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι, δύο μεγάλες μορφές της τέχνης συναντώνται στην θεατρική παράσταση Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου ή Όταν ο Τσάπλιν συνάντησε τον Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production κλείνει την θεατρική περίοδο 2015-2016, με την τελευταία παράσταση του φεστιβάλ ανδρικών μονολόγων την Μ. Τρίτη, 26 Απριλίου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου δημοσιεύτηκε το 1877 και είναι μια φανταστική ιστορία που αφηγείται την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Από την εποχή της χαμένης αθωότητας, της αγάπης και της τρυφερότητας, στο επίπεδο της ενοχής και της αγριότητας.

Ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι μέσα από το Όνειρο του γελοίου ανθρώπου, ερμηνεύει και αναλύει την ψυχοσύνθεσή μίας ύπαρξης που μέσα στις υπόγειες διαβάσεις και τις κατακόμβες της σκέψης του, μέσα από τη συνύπαρξη αντιθέσεων – φως και σκοτάδι, πραγματικό και φανταστικό,  χθες και  σήμερα –  γέννησε ελπίδα και αναγέννηση.

Συντελεστές:

Κείμενο: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Πάνος Μαλανδρής
Koυστούμια: Δημήτρης Παρθένης
Σύμβουλος Κίνησης: Έρση Πήττα
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας
Επιμέλεια Παραγωγής: Κλέλια Παπαγιανοπούλου
Video: Ν. Μυλωνάς

Ερμηνεύει ο Μιχαήλ Γιαννικάκης
Διάρκεια 70′

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Μονολόγων, “Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι” μπορείτε να δείτε εδώ.