Με 3 Όσκαρ για την ταινία “Nomadland” της Κλόι Τζάο, το βιβλίο πηγή – έμπνευσης θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κυψέλη το Μάιο 2021.

Έχοντας κατακτήσει 3 Όσκαρ τις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Α Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, η 39χρονη Κινέζα σκηνοθέτις δήλωσε: «Εκ μέρους των παραγωγών μου, ευχαριστούμε την Ακαδημία και τους συνυποψήφιους μας και όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσους έπαιξαν, όσους βρήκαμε στο δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη».

Η ταινία είχε προηγουμένως διακριθεί με 2 Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία, το βιβλίο έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς και κοινό, κατακτώντας την 5η θέση στη λίστα Best Sellers Paperback Nonfiction των New York Times.

Το βιβλίο “Nomadland: Surviving America in the 21st Century” της δημοσιογράφου Τζέσικα Μπρούντερ, το οποίο θα μεταφραστεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κυψέλη, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στα τέλη Μαΐου.

Το βιβλίο της Μπρούντερ είναι μια μελέτη και καταγραφή της ζωής των σύγχρονων νομάδων των ΗΠΑ, που έχουν εγκαταλείψει την παραδοσιακή έννοια της κατοικίας, μετακομίζοντας δια βίου στον δρόμο.