Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson «Το νησί των θησαυρών».

Ακόμα και σε όσους δεν έτυχε να διαβάσουν ως παιδιά ή μεγαλύτεροι το κλασσικό  βιβλίο του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον «Το νησί των θησαυρών», το άκουσμα και μόνο του τίτλου του φέρνει στο νου πολύ συγκεκριμένες εικόνες: Ιστιοφόρα γεμάτα πειρατές με δεκανίκια και  παπαγάλους στον ώμο, σεντούκια γεμάτα με χρυσά  νομίσματα και την πειρατική σημαία να κυματίζει ανάμεσα στα σύδεντρα ενός τροπικού νησιού ενώ ακούγεται το τραγούδι «γιο-χο-χο,γιο-χο-χο και μια μποτίλια ρούμι».

Το βιβλίο αυτό εκτός από αιώνια φήμη στον συγγραφέα του, χάρισε για πάνω από έναν αιώνα ανεξάντλητο υλικό για  παιχνίδι και  όνειρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Με υλικό το αξεπέραστο αυτό κλασσικό αριστούργημα καθώς και έναν μεγάλο αριθμό αυθεντικών πειρατικών τραγουδιών και έντεχνης μουσικής από τον 18 αιώνα, το Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson «Το νησί των θησαυρών», ένα πρωτότυπο θέαμα, μια παράσταση-περιπέτεια που απευθύνεται σε θεατές όχι μόνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας και που υπόσχεται  πολύ περισσότερα από μια απλή παράσταση. Το κοινό θα «ταξιδέψει» σε ένα επικίνδυνα αστείο και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού , θα καθίσει σε καπηλειά λιμανιών και αριστοκρατικούς πύργους, θα σαλπάρει σε ιστιοφόρα και  θα φτάσει νησιά με φοινικόδεντρα, ναυαγούς και εγκαταλελειμμένα φρούρια κουρσάρων, να πάρει θέση σε κρίσιμες συγκρούσεις και τελικά ίσως και να δώσει την τελική έκβαση στην ιστορία.

Πάντα με οδηγούς 10 εξαιρετικούς ηθοποιούς που επιπλέον παίζουν μουσική και τραγουδούν. Μια ανατρεπτική μουσικό-θεατρική μπάντα πειρατών-παραμυθάδων που θα αφηγηθεί με σαγηνευτικά διαδραστικό τρόπο την ιστορία του Τζιμ (Θάνος Τοκάκης) και του Λονγκ Τζων Σίλβερ (Αργύρης Ξάφης). Μια ψυχαγωγική εμπειρία με πολύ θέαμα και αναφορές στα κοινά λίγο πολύ σε όλους «πειρατικά παιχνίδια» που υποστηρίζει τη θέση ότι ένα θέαμα για παιδιά και ενήλικους πέρα από καθαρή ψυχαγωγία μπορεί να λειτουργήσει και ως μια ολοκληρωμένη και συνεκτική εμπειρία.

Το κλασικό βιβλίο του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον έχει μεταφερθεί και μεταφέρεται συνεχώς σε καινούριες διασκευές στο σινεμά και στο θέατρο ενώ αποτελεί το στυλοβάτη της «πειρατικής μυθολογίας». Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία του έργου αναλαμβάνει ο Θωμάς Μοσχόπουλος με βοηθό την Άννα Μιχελή, η Λίλη Πεζανού επιμελείται τα σκηνικά της παράστασης, η Κλαιρ Μπρέσγουελ τα κοστούμια, ο Λευτέρης Παυλόπουλος τους φωτισμούς, η Αμάλια Μπένετ αναλαμβάνει την κινησιολογία και ο Κορνήλιος Σελαμσής την ενορχήστρωση και τη μουσική διδασκαλία των ηθοποιών. Στην παιδική μουσικοθεατρική παράσταση συμμετέχει πλήθος ταλαντούχων ηθοποιών: Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Σωκράτης Πατσίκας, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κλίνης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Γιάννης  Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος και Σταύρος Σβίγκος.