Το θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την παράσταση «Το νερό της ζωής», μια παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας που ανέβασε πρόσφατα η  …

Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Το έργο είναι μια σύνθεση στοιχείων από το ομότιτλο παραμύθι των αδελφών Γκριμ και από άλλα λαϊκά παραμύθια, ελληνικά και ξένα.

Επίσημη πρεμιέρα: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Eλεύθερη διασκευή ενός από τα πιο γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ, το «Νερό της ζωής» αρχίζει με το ταξίδι ενός νέου που ψάχνει να βρει το αθάνατο νερό για να το φέρει στον άρρωστο πατέρα του. Αλλά κάθε ταξίδι είναι γνώση, δοκιμασία και μύηση. Κι ο ήρωάς μας θα συναντήσει στο ταξίδι του ξαφνικά την αγάπη, ακούγοντας μια άγνωστή του κοπέλα να τραγουδάει. Θα περάσει μεγάλες περιπέτειες, κινδύνους, δοκιμασίες, στο σκοτεινό δάσος, στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, στο στοιχειωμένο πύργο, αλλά η αγάπη είναι πιο δυνατή απ’ τον κίνδυνο, πιο δυνατή απ’ το φόβο, αυτή στο τέλος θα νικήσει. Τελικά, το αθάνατο νερό, το νερό της ζωής, δεν είναι άλλο από την αγάπη.

Η παράσταση είναι μια πρόταση θεάτρου μέσα στο θέατρο, όπου ένας περιπλανώμενος θίασος προσπαθεί να αφηγηθεί με τα απλά ευφάνταστα μέσα του λαϊκού θεάτρου μια συναρπαστική ιστορία.  Το κείμενο συμπληρώνεται και προεκτείνεται από την ευρηματική μουσική και από τις εικόνες που δημιουργούν με το σώμα τους έξι αεικίνητοι ηθοποιοί, οι οποίοι δεν παίζουν απλώς δεκάδες ρόλους, αλλά διαμορφώνουν και αλλάζουν αδιάκοπα τον σκηνικό χώρο.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Δημοπούλου, τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί του Ρίτσαρντ Άντονυ, η μουσική του Κώστα Βόμβολου, η κινησιολογία του Χάρη Πεχλιβανίδη, οι ειδικές κατασκευές της Μαρία Καβαλιώτη, βοηθός σκηνοθέτη η Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου. Παίζουν: Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Ροδή Κωνσταντινίδου, Μάριος Μεβουλιώτης, Ηλίας Παπαδόπουλος.