Το διπλό αυτό cd καλύπτει την διττή υπόσταση των ΣΩΜΑ. Στον πρώτο δίσκο παρουσιάζεται η στενή μουσική σχέση των Ανισέγκου και Ατζακά, μαζί με τέσσερα εμβόλιμα τρίο, με το Μιχάλη Σιγανίδη. Στον δεύτερο, το ΣΩΜΑ δίνει χώρο στους προσκεκλημένους μουσικούς, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Θωίδου μαζί με το Μιχάλη Σιγανίδη, σχηματίζοντας τρίο, κουαρτέτα και κουιντέτα.

Τα cd περιέχουν και δύο βίντεο μίας ολόκληρης συναυλίας των ΣΩΜΑ, μαζί με τους Chris Dahlgren, Μιχάλη Σιγανίδη, Σαβίνα Γιαννάτου και Μαρία Θωίδου, στα πλαίσια της διεθνούς μουσικής κοινότητας Μουσικό Χωριό το 2009.

Έτσι, η πρώτη αυτή δισκογραφική εμφάνιση του ντουέτου, ηχογραφημένη ζωντανά στη Θεσσαλονίκη (studio Polytropon), έρχεται να εκφράσει όλο το εύρος της μουσικής ιδιοσυγκρασίας των ΣΩΜΑ: πρώτα οι αλληλοδιαπλεκόμενοι, σύντομοι και πυκνοί διάλογοι των δύο μουσικών.

Έπειτα, σταδιακά, η ανάγκη για συνύπαρξη, μία ανάγκη που εκδηλώθηκε σε πολλές μουσικές παραστάσεις των ΣΩΜΑ: κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δίπλα στον Αντώνη Ανισέγκο και τον Θύμιο Ατζακά έχουν εμφανιστεί ζωντανά και άλλοι εξαιρετικοί μουσικοί – εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος  Wu Wei (sheng). 

Ο δίσκος εκδίδεται από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία defkaz (Θεσσαλονίκη), σε συμπαραγωγή με την ομάδα διοργάνωσης της μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό». Παράλληλα, σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου δισκογραφικών εκδόσεων που θα προβάλλει επιλεγμένα μουσικά projects καλλιτεχνών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην μουσική κοινότητα του Μουσικού Χωριού (music-village.gr)