Το Θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παιδική παράσταση “Το Μυστικό της Χαμένης Βασίλισσας” της Αναστασίας Αναστασούδη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:30 & στις 18:00.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα μικρό χωριό, ένας  φτωχός δάσκαλος μεγαλώνει μόνος τα δυο παιδιά του, μετά το θάνατο της γυναίκας του, σε ένα φτωχικό σπίτι . Οι κάτοικοι τον σέβονται και τον εκτιμούν πολύ, αλλά αυτός έχει να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών του. Μια μέρα, μια ταλαιπωρημένη γυναίκα βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και καθώς κανείς από τους κατοίκους του χωριού δεν θέλει να την βοηθήσει, ο δάσκαλος αναγκάζεται να την φιλοξενήσει στο σπίτι του. Η γυναίκα αυτή δεν μιλάει, αλλά του δείχνει μια βαθιά πληγή που έχει στον αστράγαλό της κι έτσι εκείνος κάθε μέρα περιποιείται την πληγή της. Μόλις εκείνη συνέρχεται, του ζητάει να παραμείνει στο σπίτι ως οικιακή βοηθός για να φροντίζει τα μικρά παιδιά του. Σιγά-σιγά η χαρά θα ξαναέρθει στο μικρό σπιτάκι, καθώς τα παιδιά θα βρουν στο πρόσωπό της μια ενσάρκωση της μητρικής αγάπης. Η γυναίκα αυτή όμως κρύβει ένα μυστικό. Είναι μια πλούσια βασίλισσα μιας κοντινής χώρας που δεν αγαπάει τον σκληρό βασιλιά άντρα της και αποφάσισε να εγκαταλείψει το παλάτι. Αυτή θα φέρει τη χαρά στον θλιμμένο δάσκαλο κι εκείνος θα προσπαθήσει να την σώσει από τον σκληρό βασιλιά που προσπαθεί να την εντοπίσει από την πληγή που έχει στον αστράγαλό της.

Μήνυμα του έργου

Το μήνυμα του έργου είναι απλό. Η δύναμη της αγάπης να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων και να γιατρεύει τις πληγές τους δίνοντας αξία στην ουσία της ζωής…

Συντελεστές

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Αναστασία Αναστασούδη

Μουσική παράστασης: Θόδωρος Ζουμπούλης

Ενορχήστρωση Τραγουδιών: Νίκος Παραπονιάρης

Σκηνικά: Χρήστος Γιουβάνης

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Παρασκευόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βάσω Δήμογλου, Λευτέρης Θερμός, Ρόη Μανδαλιανού, Γιώργος Γκόντος, Δημήτρης Δίγκας

Επιμέλεια αφίσας: Νίκος Γκάρας, Οδυσσέας Κανλής.

Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω