Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την παιδική παράσταση παράσταση «Το Μπλε Κοχύλι» από την Κυριακή

9 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι την Κυριακή 2013. (κάθε Κυριακή στις 11.00π.μ.)

«Το Μπλε Κοχύλι είναι μαγικό, γιατί ενώνει τη χαρά με τη λύπη και βγάζει μαργαριτάρια. Κάθε μαργαριτάρι είναι μία ευχή και μία επιθυμία. Όταν επιθυμείς κάτι θα το ζητάς από το μαργαριτάρι, αυτό θα λιώσει και η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί».

 
Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Αρχόντισσας των δασών, όταν έδωσε το μπλε κοχύλι στην κόρη της Τρισεύγενη πριν πεθάνει.

 
Θα καταφέρει άραγε η κυρά των Βάλτων να κλέψει το μπλε κοχύλι; Το αηδόνι θα τη βοηθήσει; Τι κάνει η Τρισεύγενη όταν μένει μόνο με τρία μαργαριτάρια;

 
Μία μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά και μεγάλους που συνδυάζει το λόγο, τη μουσική και την κίνηση και έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να εκφραστούν με την κίνηση του σώματος. Μία παράσταση που υμνεί το γεγονός ότι ο θησαυρός της ζωής είναι το πάντρεμα της χαράς και της λύπης.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

 
Κείμενο: Μαριβίτα ΓραμματικάκηΜουσική: Γιώργος Περιστέρης
Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Χορογραφία: Θεμιστοκλής Παυλής
Φωτισμός: Γεράσιμος Δενδρινός

 
Χορεύουν οι μαθητές της Κρατικής Σχολής Χορού: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου (Άρχοντας), Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου (Αρχόντισσα), Ραφαέλα Πετράι (Τρισεύγενη), Χριστίνα Μπίτου (Κυρά των Βάλτων),  Αλέξης Φουσέκης (Μπλε Κοχύλι).