Έφτασε η ώρα για τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη παραγωγή των Θεατρίνων Θεατές, που θα παρουσιαστεί στο Studio Κυψέλης από την Πέμπτη 2 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μμ. Ένα αυστηρά ακατάλληλο παραμύθι ενηλίκων, με 16μελή θίασο και ζωντανή μουσική επί σκηνής, με την τολμηρή σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Λιβανού, σε μουσική του κορυφαίου μαέστρου Μίμη Πλέσσα.

Το κολασμένα τολμηρό, πρωτοποριακό ακόμα και στις μέρες μας έργο του Ζενέ, αναδημιουργείται από την Λεία Βιτάλη και μεταφέρεται στην σκηνή του Studio Κυψέλης, την οποία για τις ανάγκες της παράστασης η Δέσποινα Βολίδη μεταμορφώνει σε έναν υπερπολυτελή οίκο ψευδαισθήσεων! Την δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Χαρά Μπακονικόλα, η χορογραφία είναι του Άγγελου Χατζή και η καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Σολδάτου. Μια καυστική σάτιρα στην πιο ακριβή παραγωγή που φιλοξενήθηκε ποτέ σε pocket theater! Ένα σπουδαίο, δύσκολο, αιρετικό, απαιτητικό και ποιητικό έργο του οποίου τα δικαιώματα εξασφάλισαν οι Θεατρίνων Θεατές, σε μια πρωτοποριακή αισθησιακή εκδοχή με ένα θίασο all time classic πρωταγωνιστών & άξιους συντελεστές που το απογειώνουν.

Λίγα λόγια για το έργο

Το πολυτελές Μπορντέλο των Ψευδαισθήσεων της Μαντάμ Ίρμα, ανοίγει και υποδέχεται τους θαμώνες του σε νύχτες λαγνείας, που ζουν σα να μην υπάρχει αύριο. Έξω μια επανάσταση καλπάζει και ισοπεδώνει τα πάντα! Τι θα γίνει όταν οι ήρωες κληθούν να πάρουν στην πραγματικότητα, τους ρόλους που μια ζωή ονειρεύονταν; Θα αντέξουν την έκθεση τους, στο Μπαλκόνι; Άραγε μετά θα υπάρξει η επιστροφή; Ποια είναι ικανή να γίνει Βασίλισσα; Μια νύχτα που θα καθορίσει τη ζωή των ηρώων που θα κληθούν να ζήσουν αυτό που μια ζωή ονειρευόντουσαν… Μήπως όμως το όνειρο καταλήξει σε εφιάλτη;

Η παράσταση επικεντρώνεται στο παιχνίδι των πολλαπλών ειδώλων από καθρέφτες – κάτοπτρα που φανερώνουν την πολλαπλότητα του εγώ, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Ζενέ είχε ορίσει για τους ήρωες του. Ο Γιώργος Λιβανός δούλεψε σκληρά με το εξασκημένο δυναμικό του με την τεχνική του γραμμικού συμβολισμού που αυτός πρεσβεύει στην Ελλάδα και παρουσιάζει την δική του συγκλονιστική εκδοχή στην σκηνή του Studio Κυψέλης.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης – σχεδιασμός φωτισμού- στίχοι: Γιώργος Λιβανός
Απόδοση – αναδημιουργία κειμένου: Λεία Βιτάλη
Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου
Δραματουργική επεξεργασία: Χαρά Μπακονικόλα
Μουσική basic theme: Μίμης Πλέσσας
Χορογραφία: Άγγελος Χατζής
Σκηνογραφία – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Κινηματογράφηση – Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Γιάννης Σολδάτος
Μουσική διδασκαλία: Νίκη Γκουντούμη
Φωτογραφίες παράστασης: Zώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης
Trailer: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες προβών: Γιώργος Λιβανός
Υπεύθυνη θεάτρου: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Τεχνική υποστήριξη: Ιπποκράτης Βαφειάδης
Μanager διαφημίσεων: Χρύσα Πολυζώη -Δημήτρης Βασιλειάδης
Video: Χρήστος Λουκάκης
Υποδοχή – εκτέλεση κοστουμιών – βοηθός ενδυματολόγου: Vania Alexandovna
Υπεύθυνος αρχείου: Βασίλης Θεοδώρου
Μarketing manager: Νίκος Σαραφανιάν
Logo παράστασης: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Πρόγραμμα: Εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη

Πρωταγωνιστούν

Καίτη Ιμπροχώρη, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Λιβανός, Νίκος Γιάννακας, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καραγιώργης, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γιάννος Τριανταφύλου, Ιουλία Φάλλια & ο Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Έκτακτη εμφάνιση στο ρόλο της Βασίλισσας: Χαριτίνη Καρόλου.

Ζωντανή μουσική επί σκηνής:

Πιάνο: Νίκη Γκουντούμη
Ακορντεόν: Γιάννος Τριανταφύλου
Ηλεκτρική κιθάρα: Σωτήρης Αντωνίου
Κιθάρα: Μάνος Τσιβιλής
Κρουστά: Μαρία Δρακοπούλου

Διάρκεια: 120 χωρίς διάλειμμα

Αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους.

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.