Περιηγηθείτε στο Μουσείο

Εικονική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη και ταυτόχρονα ηχητική ξενάγηση στα πιο σημαντικά εκθέματα σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα). Αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε μία επίσκεψη στον πρώτο όροφο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού, όπου φιλοξενούνται έργα εκκλησιαστικής τέχνης, ανάμεσα στα οποία και ο χρυσοκέντητος επιτάφιος, μια από πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της μεταβυζαντινής τέχνης, εργασμένος στην Κωνσταντινούπολη από τη φημισμένη κεντήστρα Δεσποινέτα το 1682.

Ανακαλύψτε τις Συλλογές

Εξερευνήστε τις συλλογές του Μουσείου, ανακαλύψτε τη συλλογή μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής τέχνης. Λατρευτικά και χρηστικά σκεύη της εκκλησίας, λειτουργικά άμφια και ιερατικά κοσμήματα από τον 16ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Ένα σημαντικό μέρος τους αποτελείται από τα κειμήλια των προσφύγων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, που κατετέθησαν στο Μουσείο Μπενάκη ως διαρκής παρακαταθήκη.

Μάθετε για τον ελληνικό πολιτισμό

Σειρά σύντομων ταινιών με θεματικές από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα με αφετηρία τις συλλογές του Μουσείου. Επιλέξαμε για εσάς το «Χορηγία και κοινότητες την περίοδο της Τουρκοκρατίας – Εκκλησιαστικά κειμήλια από την Ανατολική Θράκη».

Αξιοποιείστε τον χρόνο με τα παιδιά

#BenaKids για όσο #ΜένουμεΣπίτι. Αυτές τις μέρες που το Mουσείο είναι κλειστό, τα #BenaKids θα έχουν την ευκαιρία να τρυπώσουν σ’ αυτό … από το σπίτι!