Το Momo trio επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Athens Technopolis Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2016.

Η Επιτροπή του Athens Technopolis Jazz Festival, o Γιώργος Μουχταρίδης (Διευθυντής και ραδιοφωνικός παραγωγός στον “Pepper 96.6”), ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος (Διευθυντής και παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό “Kosmos”) και ο Γιώργος Χαρωνίτης  (δημοσιογράφος στο  «Αθηνόραμα», εκδότης του ιστορικού περιοδικού “Jazz & Τζαζ» επί μία 20ετία) το ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψηφιότητες.

To Momo Trio αποτελούν οι: Γιώργος Δούσης (πιάνο), Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο), Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα). Δημιουργήθηκε  πριν από πέντε περίπου χρόνια, ως μια αυθόρμητη ανάγκη των τριών μελών του να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών, που επιχειρούν παίζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με προσωπικό ήχο και ξεχωριστή προσέγγιση του υλικού τους.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μια δυναμική όπου το περίτεχνο παίξιμο συναντά τη λιτότητα, η διαύγεια την πυκνότητα, η ευαισθησία την εκρηκτικότητα και η φαντασία την τεχνική. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους δυο δίσκους βινυλίου. Ο πρώτος με τίτλο “no vacancy” κυκλοφόρησε το 2012 και ο δεύτερος με τίτλο “Inati” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015.  Και οι δυο  περιλαμβάνουν εννέα πρωτότυπες συνθέσεις και κυκλοφορούν και σε ψηφιακή μορφή. Το τρίο έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ (Jazz φεστιβάλ Σύρου, Πανόραμα jazz, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Jazz Festival Τήνου, World Jazz Festival) και εμφανίζεται τακτικά σε μουσικές σκηνές.

Οι ίδιοι μιλούν για τη συμμετοχή τους: «Η συμμετοχή του Momo trio στο Athens Technopolis Jazz Festival ήταν πάντα ένας στόχος για μας. Η επιλογή μας ως το γκρουπ το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival στο Γκάζι μας έδωσε μεγάλη ηθική ικανοποίηση, και αποτελεί πολύ σημαντικό κίνητρο για την συνέχεια της δημιουργικής πορείας του trio. Ταυτόχρονα μας γεμίζει και με την ευθύνη μιας πολύ άρτιας εμφάνισης η οποία θα δικαιώσει και την επιλογή της επιτροπής. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε σε αυτό το κορυφαίο για τα ελληνικά δεδομένα γεγονός».

Περισσότερα: www.facebook.com/Momo-trio και www.reverbnation.com/momotrio

Από τις 25 έως τις 29 Maΐου 2016, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί για ακόμα μία χρονιά jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια, ενώ παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της.