Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, γνωστό ως The Met, είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Το διαμάντι της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, ιδρύθηκε το 1872 από μια ομάδα Αμερικανών, η οποία αποτελούνταν από πολίτες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Οι ίδιοι θέλησαν να εντάξουν στην αμερικανική παιδεία και την τέχνη, και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της.

Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση του μουσείου στο Instagram, ” Σήμερα 13 Απριλίου, το μουσείο κλείνει τα 151 του χρόνια και έχει γενέθλια. H Google τα γιορτάζει μαζί μας με Doodle, εμπνευσμένο από το The Met, σε online μετάδοση.”

Η Google μας καλεί να ανακαλύψουμε την ιστορία του μουσείου αλλά και των εκθεμάτων του, από το 1870 έως και σήμερα!

Επίσης, το Google Arts & Culture μας προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε εικονικά τους χώρους και τις αίθουσές του, θυμίζοντάς μας την όμορφη αίσθηση του να χάνεσαι μέσα στην τέχνη, αλλά και πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση του πρωτοτύπου σε μια εποχή που η “αναπαραγωγή της εικόνας” -όπως έλεγε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν- έχει επιβληθεί ως η μοναδική διέξοδος.

Περιγηθείτε ελεύθερα εδώ!

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Hugo Schneider