Η πρώτη κινηματογραφική έκδοση του μιούζικαλ «Cats» θα διατίθεται δωρεάν στο YouTube ως μέρος του The Shows Must Go On!, μιας σειράς ηχογραφημένων παραγωγών του Andrew Lloyd Webber, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί έργα όπως το Jesus Christ Superstar και το The Phantom of the Opera.

Στην εκδοχή του 1998 πρωταγωνιστεί η Elaine Paige στον ρόλο της Grizabella, ένας ρόλος που της χάρισε τεράστια φήμη. Το διασημότερο τραγούδι της παράστασης -που ερμήνευε η Paige, με τίτλο Memory, σκαρφάλωσε εκείνη τη χρονιά στην κορυφή των charts, και ακόμα και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια θεατρικών παραστάσεων. Το καστ περιλαμβάνει τον John Mills ως Gus the Theatre Cat, τον Ken Page ως Old Deuteronomy και τη Susie McKenna ως Jennyanydots.  Η ταινία αποτελεί μια έκδοση της θεατρικής παραγωγής του Andrew Lloyd Webber και γυρίστηκε χωρίς ζωντανό κοινό στο Θέατρο Adelphi του Λονδίνου.

Το «Cats» θα είναι διαθέσιμο στο YouTube στις 15 Μαΐου (21.00) για 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 48 ώρες παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για το έργο

Το μιούζικαλ «Cats», η δημιουργία του συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι μια εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης. Είναι ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό. Ο Weber, θέλοντας αρχικά απλώς να μελοποιήσει τα ποιήματα του Eliot που αγαπούσε ως παιδί, συνέθεσε μουσική που έγινε αμέσως κλασική. Ο Webber συνδύασε στοιχεία τζαζ, ποπ, music hall και ροκ μουσικής. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1980 στο Sydmonton Festival που διευθύνει από το 1975 ο ίδιος ο Webber. Τη βραδιά παρακολούθησε η χήρα του T.S. Eliot, η οποία ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα κι έδωσε στον Webber ανέκδοτα ποιήματα του Eliot.

Υπόθεση

Η υπόθεση του θεατρικού μιούζικαλ «Cats» είναι βασισμένη σε μια ποιητική συλλογή του T.S. Eliot. Το σκηνικό είναι ένας πελώριος σκουπιδότοπος, όπου μαζεύονται οι Jellicle Cats για να παίξουν. Είναι η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού των Jellicle Cats και o αρχηγός τους, ο γερο-Deuteronomy θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή στο Heavyside Layer. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή. Όσο περιμένουν, οι γάτες διασκεδάζουν (και εμείς μαζί τους) διηγούμενες παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους. Κι εμείς τις παρακολουθούμε καθώς περιμένουν να έρθει η αυγή και ο γερο- Deuteronomy να ανακοινώσει το όνομα.

Μπορείτε να δείτε το μοναδικό «Cats» στις 15/5 (21.00) εδώ.