Οι Εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το βιβλίο της Έλενας Ακρίτα με τίτλο “Το μήλο βγήκε απ’ τον παράδεισο”.

 

Συνοπτική Περιγραφή:

«Η παντελής απουσία χιούμορ από τη Βίβλο, είναι ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα στην ιστορία της λογοτεχνίας». – Alfred North Whitehead

 

Η Έλενα Ακρίτα μας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα της Βίβλου. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη, αλλά με το πέρασμα των αιώνων υπήρξαν ορισμένες παρανοήσεις, μερικές διαστρεβλώσεις, κάποια σπασμένα τηλέφωνα, καταλαβαίνετε, οι διάλογοι δεν μεταφέρθηκαν όπως ακριβώς είχαν συμβεί. Μέχρι σήμερα όμως. Τώρα όλα έρχονται στο φως το εξώτερον.

 

Κάιν: Μάνα, πα να σκοτώσω τον αδελφό μου!

Εύα: Μπουφάν να πάρεις!

 

Η συγγραφέας:

Η Έλενα Ακρίτα είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Λουκή Ακρίτα (από την πόλη Μόρφου στην Κύπρο) και της Σύλβας Ακρίτα. Ως δημοσιογράφος, συνεργάστηκε με το περιοδικό Tαχυδρόμος και τις εφημερίδες: Το Bήμα, Έθνος, Έθνος της Kυριακής, Eιδήσεις και Τα Nέα, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα. Συνεργάστηκε επίσης με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: EPΑ1, Αθήνα 9.84, Flash και ΑΝΤ1. Έγινε γνωστή ως χρονογράφος στο περιοδικό Tαχυδρόμος. Εδώ και πολλά χρόνια, κάθε Σάββατο η εφημερίδα Τα Νέα του Σαββατοκύριακου φιλοξενεί τα άρθρα της.

 

Ο Μωυσής μάς έσερνε 40 ολόκληρα χρόνια στην έρημο για να μας οδηγήσει στο μοναδικό μέρος της Μέσης Ανατολής όπου δεν υπάρχει πετρέλαιο.

-Golda Meir, πρωθυπουργός του Ισραήλ