Πώς είναι το Μεσολόγγι σήμερα; Και μάλιστα πώς είναι μέσα από την τέχνη; Η αίθουσα τέχνης έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου μας παρουσιάζει έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, με θέμα Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη.
Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου εγκαινιάζει.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση επτά καταξιωμένων εικαστικών δημιουργών. Οι Γ. Αντωνόπουλος, Μ. Γεωργιλάκης, Δ. Κατσιγιάννης, Σπ. Κουρσάρης, Θ. Μακρής, Κ. Νταούλας και Β. Τάγκαλος, περιπλανήθηκαν στα τοπία, τα χρώματα, τις μνήμες και το παρόν της ιερής πόλης του Μεσολογγίου. Το αποτέλεσμα συντίθεται από ένα κράμα εσώτερων προσεγγίσεων και παλλόμενων απεικονίσεων.

Ο Γ. Αντωνόπουλος εμπνέεται από το ασημί-γκρίζο χρώμα και την υγρασία του Μεσολογγίου ενώ στα γλυπτικά έργα του ο Μ. Γεωργιλάκης παρουσιάζει μία δική του γνώριμη εικόνα, τις βάρκες με το βαρκάρη της λιμνοθάλασσας, δύο στοιχεία που συγκροτούν μια ενιαία –συνεχή φόρμα μέσα σε ένα τέλειο σκηνικό.

Τόπος μετάβασης στους δρόμους των προσωπικών του επιλογών γίνονται για τον Σπ. Κουρσάρη η άπειρη γοητευτική λιμνοθάλασσα σε μια αμφίδρομη σχέση με το Ιόνιο. Ταυτόχρονα, ο Δ. Κατσιγιάννης περιγράφει με τις ακουαρέλες του εικόνες και σκηνές από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Στις εικόνες που δημιούργησε ο Κ. Νταούλας σμίγουν σαν ανοιχτά σύνορα η φλόγα της θυσίας και η ανθρώπινη πίστη, ενώ εικόνες εσωτερικών αναζητήσεων και ανομολόγητων συναισθημάτων πηγάζουν από τα τοπία του Θ. Μακρή.

Τέλος, η ιστορία, η ποίηση και η ατμόσφαιρα της πόλης και της λιμνοθάλασσας που την περιβάλλει, προκάλεσαν τον Β. Τάγκαλο να ταξιδέψει και να ζωγραφίσει τον μαγικό αυτό τόπο.