Η αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Τρίτη 13 Απριλίου, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χέρμαν Μπλάουτ, με τίτλο Το μέλλον που χάσαμε;. Η νέα δουλειά του ζωγράφου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην ομορφιά της φύσης και στην ασχήμια του κατεστραμμένου περιβάλλοντος.

Ο ίδιος μιλώντας για το έργο του αναφέρει: Μελετώντας τα Ελευσίνια Μυστήρια, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του \’70, μου έκανε τρομερή εντύπωση η τραγική διαφορά της Ελευσίνας  ανάμεσα στην αρχαιότητα και στο σήμερα: ένας χώρος ομορφιάς και λύτρωσης είχε μετατραπεί σε αποτρόπαιο τόπο τρόμου και θανάτου.

Έτσι, ασχολήθηκε από το 1974 με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της. Ήταν ένα θέμα που τον απασχόλησε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη δουλειά του ήταν η σειρά έργων με τον τίτλο Ταξιδεύοντας,  ένας ύμνος στη φύση, στα χρώματα και στο φως.

Το 2007, μετά τις τρομερές πυρκαγιές που έκαψαν τη χώρα μας, άρχισε να γεννιέται Το μέλλον που χάσαμε;. Ένας διάλογος ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία, ανάμεσα στον παράδεισο και στην κόλαση που άφησαν πίσω  τους οι φωτιές ˙ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στο χρώμα και στο γκρίζο.

Αυτή την αντίθεση ακολουθεί η παρουσίαση των έργων. Από τη μια μεριά εκτίθενται έργα με λιτές γεωμετρικές φόρμες, με την εκρηκτική ομορφιά της φύσης και την χαρά της ζωής. Και από την άλλη  πίνακες με ρεαλιστική γραφή σε τόνους γκρι και μαύρου που αποτυπώνουν την ασχήμια και την απελπισία της καταστροφής.