Ο τίτλος της δράσης που διοργανώνει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είναι «Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα 7» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 20.30.

Κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας είναι ότι με όχημα τη φαντασία και το ταλέντο η δημιουργικότητα μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε υλικό σε μοναδικό ρούχο και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από το μείζον θέμα της ανακύκλωσης που μας αφορά όλους.

Η «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα» είναι μια επίδειξη μόδας που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο εδώ και εφτά χρόνια, αποτελώντας μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του Συλλόγου «Φίλοι Νέας Παραλίας». Άνθρωποι που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τον χώρο του ενδύματος σχεδιάζουν ρούχα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, στέλνοντας με τον δικό τους τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα οικολογικής ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»: «Δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία σε υλικά πριν ξεκινήσουν το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Επαναξιολογούμε, συλλέγουμε, σχεδιάζουμε, συναρμολογούμε και δημιουργούμε με οδηγό το ταξίδι, τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις. Ένα ταξίδι πραγματικό ή φανταστικό, εμπνευσμένο από τις διδαχές της ζωής και τις εμπειρίες που αυτό μας προσφέρει, βασιζόμενο σε δυνατά συναισθήματα που γίνονται δημιουργία».