Στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Υμηττού, η ομάδα Schooligans, σε συνεργασία με τους Δήμους Υμηττού και Βύρωνα, παρουσιάζει ακόμη ένα δυνατό μαθητικό Schoolwave!

To Schoolwave είναι ένα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων, χωρίς βραβεύσεις και ανταγωνισμούς, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφύγουν από την πλήξη του ελληνικού σχολείου και να παίξουν τη μουσική που τους αρέσει πάνω σε μια μεγάλη σκηνή με άψογο ηχητικό εξοπλισμό. Το φεστιβάλ γίνεται εδώ και πέντε χρόνια στο τέλος Ιουνίου, λίγο μετά τις εξετάσεις, και παίρνει το χαρακτήρα μιας μεγάλης μαθητικής γιορτής.

Στο Schoolwave μετέχουν 21 μαθητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένα ανάμεσα σε 250 περίπου συγκροτήματα που δηλώνουν κάθε χρόνο συμμετοχή. Την επιλογή κάνουν: ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, τα συγκροτήματα Raining Pleasure και Rotting Christ και ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ, συρρέουν σε αυτό χιλιάδες νέοι απ’ όλη την Ελλάδα (την περσινή χρονιά έφτασαν τους 20.000) για να ακούσουν τους συνομήλικούς τους να παίζουν όλα τα είδη μουσικής: rock, metal, jazz, έντεχνο, pop, punk, ska-punk… μέχρι και παραδοσιακά! Κάθε χρόνο προσκαλούνται και μαθητικά συγκροτήματα από χώρες της Ευρώπης: Αγγλία, Γαλλία και άλλες.

Στον χώρο του φεστιβάλ γίνονται την ίδια στιγμή πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: graffiti, breakdance
show, επίδειξη bmx και skate σε ειδική ράμπα.

Το θεσμό στηρίζουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους γνωστοί καλλιτέχνες. Τις προηγούμενες χρονιές εμφανίστηκαν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Firewind, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure και άλλοι.