Η ομάδα «H Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο» παρουσιάζει την ενδέκατη θεατρική της δουλειά, την σουρεαλιστική

κωμωδία με τίτλο «Το μάθημα…το άλλο μάθημα Νο 2 ή ο κανένας» από Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στο  Θέατρο Παραμυθίας.

Έχοντας  μόνο ως αφορμή το μάθημα του Ιονέσκο, το κίνημα των  αγανακτισμένων τον Ιούνιο του 2011, κείμενα του Αριστοτέλη, Ομήρου, πολιτικών λόγων του Ομπάμα ,του Αδόλφου Χίτλερ και πολλών ερευνητών της νέας τάξης πραγμάτων και  της παγκοσμιοποίησης. Αλλά και σε κείμενα του Παναγιώτη Κακατσίδη.

 
Λίγα λόγια για την παράσταση:

Όλα αρχίζουνε επί τόπου, ζωντανά στη σκηνή με τη πρόταση-άποψη της ΠΡΟΒΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. Μιας εξελικτικής διαδικασίας τριών ηθοποιών δημιουργών. Εξετάζοντας διαφορετικές οπτικές της εκπαίδευσης μας, και το πώς οδηγούνε τους ανθρώπους είτε από την πλευρά του καθηγητή είτε από τη πλευρά του μαθητή στο δρόμο της Ψεύτικης γνώσης.

Ο μαθητής είναι ένα πρόβατο. Ο καθηγητής είναι μια ιδέα. Και ένας άγνωστος Χ. Εκείνος που κινεί τα νήματα. Καμία πραγματική ερώτηση. Καμία πραγματική απάντηση. Άρα καμία αμφισβήτηση. Άρα καμία επανάσταση.  Νέα τάξη πραγμάτων αρχίζει από εκεί. Την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Τα οράματα πεθαίνουνε. Οι ιδεολογίες έχουνε προδώσει τον ίδιο τον εαυτό τους. Και ο καθηγητής στο Μάθημα, συνεχίζει και ψάχνει τη Μαρία. Η μόνη ελπίδα η μόνη σωτηρία. Η αγάπη του καθηγητή-ανθρώπου-ηθοποιού για τη Μαρία.

Συντελεστές:

Διασκευή –Αναδημιουργία –Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης ΚακατσίδηςΠαίζουν :(Αλφαβητικά ): Παναγιώτης Κακατσίδης, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Αντώνης Χαντζής, με την συμμετοχή του dj Χρήστου Σταθάκη
Φωτισμοί : Γιώργος Σπηλιόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια : Μαρία Γέσιου Φωτογραφική επιμέλεια: Mαρίζα  Παπαδημητρίου
Γραφιστική Επιμέλεια/ Επιμέλεια Ήχου: Χρήστος Σταθάκης
Voice Off: Mαρίζα  Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Κακατσίδης, Νάντια Ανθοπούλου
Μετάφραση αποσπασμάτων : Αγγελική Τάτση Πολυτάρχου