Νέο βιβλίο, σαν ριμέικ περίπου… με συνδυασμό από το Αλφαμπετ Σίτυ και το Εναέριο τρένο στο Στίλγουελ, με φωτογραφίες του Πάτρου Νικόλτσου. Η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει και πάλι ιστορίες για την Αμερική, με μοναδικό τρόπο όπως πάντα.

Νέο βιβλίο, σαν ριμέικ περίπου… με συνδυασμό από το Αλφαμπετ Σίτυ και το Εναέριο τρένο στο Στίλγουελ, με φωτογραφίες του Πάτρου Νικόλτσου. Η Σώτη Τριανταφύλλου γράφει και πάλι ιστορίες για την Αμερική, με μοναδικό τρόπο όπως πάντα.


Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας που όταν γράφει ιστορίες, όταν αφηγείται γεγονότα, αληθινά ή της φαντασίας, είναι σαν να μεταφέρει στον αναγνώστη διάφορες πτυχές της ιστορίας του κόσμου, είτε είναι σημαντικές, είτε ίσα που διακρίνονται.


Οι Εκδόσεις Μελάνι σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν το βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου «Λος Αντζελες» την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου.


Το «Λος Αντζελες» είναι βιβλίο με ξαναδουλεμένες ιστορίες της Σώτης Τριανταφύλλου από τα βιβλία Αλφαμπετ σίτυ και Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ, που συνοδεύονται από τις φωτογραφίες του Πέτρου Νικόλτσου.


Οι ιστορίες είναι ξαναδουλεμένες, με νέα στοιχεία, στα οποία ίσως δούμε και την δική μας πόλη, καθώς κι εμάς τους ίδιους, ενώ περιπλανιόμαστε στο κέντρο και στις παρυφές ενός αλλόκοτου, ασπρόμαυρου κόσμου.


Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Το 1988 έγραψε μια διδακτορική εργασία με θέμα το Λος Αντζελες. Το 2001 έγραψε το μυθιστόρημα Φτωχή Μάργκο στο Βένις της Καλιφόρνια.


Ο Πέτρος Νικόλτσος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε φωτογραφία με τον John Brooks στο Oceanside της Καλιφόρνια και στα workshops του Νίκου Οικονομόπουλου στην Αθήνα. Έχει δουλέψει ως βοηθός του Jim Goldberg του πρακτορείου Magnum. Συμμετείχε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις φωτογραφίες του από το Λος Άντζελες τις έχει παρουσιάσει σε τρεις ατομικές εκθέσεις. (Δροσερικό, Πάτρα 2006 και Arder, Θεσσαλονίκη 2005 και 2006). Δουλειά του έχει δημοσιευτεί επίσης από τις εκδόσεις του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Μεταίχμιο και την International Library of Photography.


Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ομιλία για το βιβλίο Λος Αντζελες από την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Πέτρος Νικόλτσο.


Info
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007, στις 20:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, 2ος όροφος, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Η είσοδος στην παραπάνω εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό