Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στις 9.30 το βράδυ, ο συνθέτης και κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής – που ενώ προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο Point Festival “Celebration of Life and Legacy of the great jazz guitarist Pat Martino” στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ – θα παρουσιασθεί στο Jazzét Music Hall με τους εκλεκτούς μουσικούς Jacques Marugg στο βιμπράφωνο, Rhodell Fields στο πιάνο και τα πλήκτρα, Χρυσόστομο Μπουκάλη στο κοντραμπάσο και Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα ντραμς.

Το κουιντέτο του θα παρουσιάσει μία Ανθολογία συνθέσεων από τα προσωπικά του άλμπουμ “KALESMA: LEFTERIS CHRISTOFIS WITH BRITISH FRIENDS”, “MYTHOPLASIA”, “NOUS ICONS”, “MANTIS”.

Στο ξεχωριστό κιθαριστικό του παίξιμο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως “Jazz Guitar Grecian Style” και στο καθ’ αυτό προσωπικό συνθετικό στυλ του Λευτέρη Χριστοφή αφομοιώνονται τα μουσικά ιδιώματα της jazz, fusion, avant garde και mainstream μουσικής.

Η μουσική του, διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεων κι έναν πηγαίο δυναμισμό όπου αναδύεται μέσα από την εξαίρετη μουσική εκτέλεση του Lefteris Christofis Quintet.

Ένα υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής κουιντέτο που στις συναυλίες του συνεπαίρνει το φιλόμουσο κοινό προσδίδοντάς του μαγευτικές εικόνες και συναισθηματικά τοπία.