Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 8-24 Μαρτίου.

Λογοτεχνία, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική και σχολικά εκπαιδευτικά εργαστήρια συνδιαλέγονται στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεργάστηκε, για την υλοποίησή του, με πολλούς φορείς της Θεσσαλονίκης και πρεσβείες άλλων χωρών.

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην 2η ημέρα εκδηλώσεων αυτής της μεγάλης γιορτής της πολυμορφίας του γαλλικού πολιτισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, στις 19.00, ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Γαλλική γλώσσα, η γλώσσα του μυθιστορήματος», την οποία θα πλαισιώσουν ηθοποιοί του ΚΘΒΕ διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα Γάλλων μυθιστοριογράφων μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Θέμα της διάλεξης είναι το γαλλικό μυθιστόρημα, ως παράδοση του ίδιου του μυθιστορήματος, δεδομένου ότι μερικές από τις καλύτερες σελίδες της λογοτεχνίας έχουν γραφτεί στη γαλλική γλώσσα.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Ελένη Θυμιοπούλου, Γιώργος Καύκας, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Τσιλινίκος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Γιορτή της Γαλλοφωνίας μπορείτε να δείτε εδώ.