Το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας φιλοξενεί το κορυφαίο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, Το ξύπνημα της άνοιξης, σε μία νέα παραγωγή για τα σύγχρονα δεδομένα, μέσα από μία εξίσου τολμηρή ματιά, όπως όταν πρωτογράφτηκε.

Το έργο είναι γραμμένο το 1891, αποτελώντας ένα έργο-σκάνδαλο για την εποχή του, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει προκλητικό.

Το ξύπνημα της άνοιξης συμβολίζει ουσιαστικά το ξύπνημα της σεξουαλικότητας, την οποία ο συγγραφέας εξερευνά θέτοντας διαχρονικά ερωτήματα και όλα αυτά μέσα σε μια ποιητική ατμόσφαιρα, γεμάτη ευαισθησία και λυρισμό.

Η σεξουαλικότητα εμφανίζεται μέσα από τους μαθητές ενός επαρχιακού σχολείου στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τον καταπιεστικό περίγυρό τους.

To ξύπνημα της ερωτικής επιθυμίας τους συναντά τις βίαιες αντιδράσεις του σχολείου και της οικογένειας. Οι νέοι επαναστατούν διεκδικώντας την απόλυτη ελευθερία μέσα από ένα παιχνίδι με τον έρωτα και τον θάνατο και το πέρασμα στην ενηλικίωση σφραγίζει τη ζωή τους για πάντα.
 
Η μετάφραση του έργου είναι του Γιώργου Δεπάστα, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια του Νίκου Μαστοράκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Μανιδάκη, η κίνηση της Αμάλιας Μπένετ και οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Ιωάννα Παππά, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Όμηρος Πουλάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Αννίτα Κούλη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Νατάσσα Ζάγκα, Αγγελική Καρυστινού, Δημήτρης Καρτόκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Μιχάλης Φωτόπουλος, Μίλτος Σωτηριάδης και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.