Το αριστουργηματικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ το Ξύπνημα της άνοιξης επέλεξε φέτος η σκηνή του σύγχρονου θεάτρου Αθήνας. Μια παράσταση του εθνικού που εστιάζει στη σύγχρονη διάσταση και την τολμηρή οπτική του έργου, μέσα από την ιδιαίτερη σκηνοθετική πρόταση του Νίκου Μαστοράκη.

Προβλήματα, ανασφάλειες και ερωτήματα πνίγουν τους συμμαθητές ενός επαρχιακού σχολείου, που περνάνε στην εφηβική ηλικία χωρίς να υπάρχει κανείς να τους δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Το οικογενειακό περιβάλλον, γεμάτο συμπλέγματα και ενοχές, κόβει κάθε γραμμή επικοινωνίας.

Το σχολείο αναμασάει ένα τυφλό, ανόητο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς καμία προσπάθεια πραγματικής κατανόησης. Και εκείνοι, φυλακισμένοι στο φόβο και στην άγνοια, ακολουθούν το ένστικτό τους και ψηλαφίζουν στα τυφλά το μυστήριο του έρωτα. Μέσα στο σκοτάδι, εκεί όπου η αθώα σκέψη μοιάζει να καταδικάζεται, θα προβάλει ξαφνικά μια ακτίνα φωτός, ένας δρόμος προς την ελευθερία. Θα μπορέσουν άραγε να τον ακολουθήσουν;

Γεμάτο ευαισθησία, λυρισμό και τρυφερότητα, προσεγγίζει τις ανησυχίες των εφήβων και την ανάγκη τους για αληθινή επαφή με τους γονείς και τους καθηγητές τους, την ίδια στιγμή που ο κόσμος των ενηλίκων μοιάζει ανίκανος να ανταποκριθεί σε αυτήν την έκκληση.

Διανομή:
Μόριτς Στήφελ Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Μυγοσκοτώστρας / Δρ. Μπράουζεπουλφερ / Κύριος Στήφελ Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Ίνα Μύλλερ / Τέα Νατάσα Ζάγκα
Ντήτχελμ / Καθηγητής Ψωμόλυσσας Δημήτρης Καρτόκης
Κυρία Μπέργκμαν Αγγελική Καρυστινού
Μάρτα / Κυρία Σμιτ Αννίτα Κούλη
Καθηγητής Βούρδουλας / Κύριος Γκάμπορ / Ο Άντρας με τη Μάσκα Δημήτρης Κουτρουβιδέας
Βέντλα Ιωάννα Παππά
Μέλχιορ / Όμηρος Πουλάκης
Όττο Όμηρος Πουλάκης / Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Ίλζε Άλκηστις Πουλοπούλου
Χέλμουτ / Καθηγητής Κάμινος Μίλτος Σωτηριάδης
Ερνστ / Πάστωρ Κοιλάρας Θάνος Τοκάκης
Χένσχεν Ρίλοφ / Γρήγορος Μιχάλης Φωτόπουλος
Καθηγητής Παπατρέχας / Ρούπρεχτ Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Κυρία Γκάμπορ Γαλήνη Χατζηπασχάλη